HAOS NA JUGU SRBIJE Tuča policije i navijača na seoskoj utakmici, sevale palice, noževi, dimne bombe
Foto: Jugmedia

Makljaža u Čekminu

HAOS NA JUGU SRBIJE Tuča policije i navijača na seoskoj utakmici, sevale palice, noževi, dimne bombe

Fudbal -

Na fudbalskoj utakmici Jablaničke okružne lige između Čekmina i Sloge iz Lipovice došlo je do žestokog obračuna navijača i policije.

Nakon pokušaja policije da jednom od navijača oduzme dimne bombe, nož i bejzbol palicu došlo je do sukoba izmađu pripadnika organa reda i gledalaca sa tribina.

Navijači tvrde da je policija pokušala da primeni prekomernu silu i da su palicama tukli dva maloletnika, dok u policiji tvrde da se ne radi o maloletnim licima.

"Jedan od maloletnih navijača „Sloge“ zapalio je baklju, a policajac je bez ikakvog prethodnog upozorenje naleteo i počeo da ga udara palicom u predelu stomaka. Drugi policajac je uhvatio za vrat njegovog maloletnog druga i držao ga da ne pobegne. Postupak policije je iziritirao mnogobrojne navijače iz Lipovice koju su u velikom broju poleteli sa tribina da odbrane maloletne navijače usled čega je doslo do međusobnog koškanja", izjavili su sa Jugmediu gledaoci koji su bili na meču.

U upravi Fudbalskog kluba „Čekmin“ ne poriču da je došlo do incidenta, ali tvrde da su maloletnici bili pod dejstvom akohola.

"To je bila grupica od desetak maloletnika u vidno pijanom stanju. Jedan od njih je bacio dimnu bombu na teren i onda je reagovala policija. Kada su mu zavirili u ranac on je pokušao da pobegne pa su po službenoj dužnosti morali da reaguju, što se nije dopalo ostalim navijačima koji su reagovali kako su reagovali", kaže nam sekretar FK Čekmin Miloš Tasić.

Policija: Nemire nije izazvao maloletnik

U leskovačkoj policiji tvrde da je sasvim drugačije bilo i da je konflikt izazvala osoba stara 18 godina, te da se ne radi o više, već samo o jednom licu.

"Pored zapaljene baklje, to lice bacilo je dimnu bombu na fudbalski teren zbog čega je utakmica bila prekinuta. Pripadnici policije su krenuli prema njemu, ali je on pobegao. U torbi koju je držao pored sebe pronađena je bejzbol palica, zatim, još tri dimne bombe i nož", objašnjava sagovornik Jugmedie.

(Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track