HAOS POSLE UTAKMICE: Trojici Novopazaraca pritvor do 48 sati zbog napada na fudbalere Borca iz Čačka
Foto: Printskrrin

Tuča u tunelu

HAOS POSLE UTAKMICE: Trojici Novopazaraca pritvor do 48 sati zbog napada na fudbalere Borca iz Čačka

Fudbal -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su S. H. (1971), E. M. (1988) i M. P. (1976) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Oni se terete da su u subotu, oko 19.00 časova, nakon fudbalske utakmice na gradskom stadionu, napali fudbalere "Borca" iz Čačka.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova.

Po nezvaničnim podacima, uhapšeni su pomoćni trener Novog Pazara Saudin Huseinović, direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović i Mirsad Pilica koji nema funkciju u fudbalskom klubu.

Osim ove trojice Novopazaraca, policija je posle utakmice privela i četvoricu fudbalera "Borca" iz Čačka, Stefana Mihajlovića, Lazara Jovanovića, Miroljuba Kostića i Marka Marinkovića od kojih su uzete izjave.

Posle saslušanja oni su pušteni i sa ekipom su se vratili u Čačak.

Posle utakmice između Novog Pazara i Borca koja je u subotu igrana u Novom Pazaru i koju su domaći dobili sa 2:0, došlo je do opšte tuče u tunelu stadiona u kojoj je učestvovalo više lica.

Do sukoba prilikom izlaska sa terena došlo je pošto su fudbaleri Borca degažirali nekoliko lopti, koje su domaći navijači ubacili na teren, preko zapadne tribine Gradskog stadiona, zbog čega su domaći igrači i treneri burno reagovali.

Gužva i tuča se desila u tunelu, a policija je brzo reagovala i razdvojila sukobljene strane.

Zbog toga, trener gostiju Milorad Kosanović nije želeo da dođe na konferenciju za novinare, već je posle više od pola sata pred novinare poslao pomoćnika Živorada Jelića.

Z. Š.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tuča ispred svlačionice posle derbija: Kanga udario Leonarda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track