HAOS U NOVOSADSKOM KLUBU: Uprava i sponzori odlaze, navijači otimaju Vojvodinu
Foto: Fkvojvodina.rs

Trusno na Karađorđu

HAOS U NOVOSADSKOM KLUBU: Uprava i sponzori odlaze, navijači otimaju Vojvodinu

Fudbal -

Skupština Fudbalskog kluba Vojvodina odbila je večeras na vanrednoj sednici predlog promene Statuta kluba koji je podneo Upravni odbor, na čelu sa predsednikom Vojislavom Gajićem.

Vanrednoj sednici FK Vojvodina, koja je održana u Amfiteatru SPENS-a, prisustvovalo je svih 55 članova, a predlog Upravnog odbora o izmenama i dopunama Statuta kluba, koje su predviđale ukidanje mesta direktora i generalnog sekretara kluba, odbijen je većinom glasova jer je za njega glasalo samo 13 delegata.

S druge strane prihvaćen je predlog novog Statuta koga je predložila grupa od 25 članova skupštine, a reč je zapravo samo o kozmetičkim izmenama.

Predsednik Vojvodine Vojislav Gajić, kao i ceo Upravni odbor, podeće ostavke na sutrašnjoj sednici. Ostavku je najavio i predsednik poslovnog tima Vojvodine Dragoljub Zbiljić, a odlazi i ceo sponzorski pul, u kome ima i predstavnika gradskih vlasti Novog Sada.

"To je lično moja odluka. Ja sam principijelan čovek, juče sam najavio da ću, ukoliko predlog promene Statuta ne bude podržan od strane Skupštine, podneti ostavku i to ću i učiniti", rekao je Zbiljić.

Povlačenjem aktuelne uprave, rukovođenje klubom preuzeće navijačka grupa "Firma 1989".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track