HEROJ NACIJE MILOŠ SIMIĆ: Naježio sam se od naslova u Kuriru
Foto: Stefan Jokić

Srbija slavi polufinale

HEROJ NACIJE MILOŠ SIMIĆ: Naježio sam se od naslova u Kuriru

Fudbal -
Lepo je kad te porede sa Saletom Đorđevićem, ali ja, kao i svi iz futsal reprezentacije, obični smo ljudi iz naroda, iskren je strelac golčine uz zvuk sirene u Areni

Srbija ima novog heroja nacije - Miloša Simića, momka koji je narodu doneo neverovatne trenutke radosti posle pobedonosnog gola futsal reprezentacije u poslednjoj sekundi četvrtfinalnog meča protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu.Skromni i tihi momak iz Kragujevca živi je dokaz da se predan i pošten rad isplati. Miljenik saigrača iz nacionalnog tima bukvalno je preko noći postao idol hiljada dečaka naše zemlje.

Nema euforije
Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Milošu Simiću prija poređenje s legendarnim Aleksandrom Đorđevićem, koji je pre 20 godina trojkom u poslednjoj sekundi na EP u Španiji poslao Hrvate kući:- Uh... Naježio sam se kad sam video naslov u Kuriru! Porede me s takvom veličinom kakva je Sale Nacionale! Samo da vam kažem - nije slučajno sve to što se desilo protiv Ukrajine. Sale je deo Ekonomca, naš zaštitnik dugi niz godina.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Idem u crkvuMiloš Simić je vernik, momak koji snagu crpi u pravoslavnoj veri i koji se moli ne samo za sebe već i celu ekipu.- Idem redovno u crkvu, jedanput nedeljno. To je moja potreba, da se obratim Bogu, koji mi daje snagu. S golovima protiv Portugala i Ukrajine još jednom se potvrdilo da se dobro dobrim vraća - otkrio je Simić.

Revija u AreniMEGDAN S MATIĆEM, TOŠIĆEM I LJAJIĆEMKurir je dao ideju, a Miloš Simić kaže da bi FSS trebalo da je podrži. Naime, naša želja je da A fudbalski tim odigra revijalnu humanitarnu utakmicu protiv futsal reprezentacije u Areni.- Bilo bi zanimljivo! Narod bi uživao! Voleo bih da se to desi. Bio bi to pravi spektakl! Zoran Tošić, Nemanja Matić, Adem Ljajić, Aleksandar Katai deluju mi kao igrači koji bi mogli da prođu u futsalu. Ubeđen sam da bi oni pristali da još više usrećimo naš narod - zagrejan je Simić.

Porodica oslonacTATA JE SVAŠTA PROŠAO ZBOG MENEMiloš Simić u Areni ima veliku podršku najmilijih.- Porodica je osnov mog funkcionisanja. Otac je uvek bio uz mene, svašta je prošao sa mnom, trpeo razna poniženja i uvek me bodrio. Majka, sestra, sestričine, zet... Tu je i moja devojka, velika podrška - otkriva Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track