HOĆE GA NAZAD: Brazilci ucenili Lijanka
Foto: Saša Pavlić

Štoper Sao Paula cenjen kod kuće

HOĆE GA NAZAD: Brazilci ucenili Lijanka

Fudbal -
Mladi štoper našao se na spisku za ekipu U20 selektora Rožerija, ali prvo će morati da potpiše obavezu da više neće igrati za Srbiju

Omladinski reprezentativac Srbije Lijanko Vojnović dobio je poziv selektora Brazila, ekipe ispod 20 godina, Rožerija Mikale za petodnevne pripreme od 10. do 15. aprila.Na spisku se, pored štopera „orlića“ i Sao Paula, nalaze još 22 igrača, a cilj je uigravanje za kvalifikacione mečeve u Južnoj Americi, koji će najbolje timove odvesti na Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji naredne godine.U Fudbalskom savezu Srbije još nisu dobili zahtev Vojnovića i FS Brazila za promenu fudbalskog državljanstva.- Moguće je da Lijanko promeni reprezentaciju jer je završio jedan ciklus u selekciji Srbije U19. Međutim, nama još nije došao zahtev da bismo mu dali dozvolu za promenu državljanstva - kaže direktor u FSS Mitar Mrkela.Brazilski mediji pišu da će Lijanko morati potpisom na dokument da se obaveže da više neće igrati za Srbiju, što je pre njega uradio i Andreas Pereira. Naime, talentovani 20-godišnji napadač Mančester junajteda igrao je za belgijske selekcije do 17. godine, a onda se opredelio za Brazil, igrao i dao gol za selekciju U20 u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu protiv „orlića“.(D. P.)

ObjašnjenjeOTAC ZA SRBIJUOtac srpsko-brazilskog fudbalera Marselo Vojnović kaže za Kurir da će njegov sin nastaviti sa nastupima u dresu Srbije.- Stvar nije definitivna, čak ništa ne znači i ako odigra jednu prijateljsku utakmicu za Brazil. Lijanko će nastaviti da fudbalski služi Srbiji - bio je kratak u objašnjenju Vojnović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track