HVALA SRBIJO, NATAKNEM TE NA K...C: Potresno pismo mladića čiji je brat umro od raka rasplakalo sve
Foto: Printscreen Facebook

Gorka istina

HVALA SRBIJO, NATAKNEM TE NA K...C: Potresno pismo mladića čiji je brat umro od raka rasplakalo sve

Fudbal -

Strahinja Andrejić, učenik Prve beogradske gimnazije preminuo je u 17. godini nakon teške bolesti.

Rođeni brat preminulog Strahinje, Marko Andrejić napisao je potresno pismo u kom se zahvalio ljudima koji su bili dobri prema njegovoj porodici, a spomenuo je i one koji nisu.

Pismo je naišlo na veliki odjek na društvenim mrežama.

"Dve godine borbe, dve godine potrošenog vremena, ko zna koliko novca uloženo u lečenje, koliko manifestacija i događaja organizovano u njegovo ime i u dobrotvorne svrhe, dve godine smejanja i plakanja, uživanja i bolova, dve godine padoše tek tako. Povodom smrti moga mlađeg brata, sedamnaestogodišnjeg učenika Prve gimnazije Beograda, želeo bih da se nekim ljudima zahvalim za sve što su učinili za mene i moju porodicu, a nekima i ne", napisao je u uvodu.

Saša Zdjelar, Foto: Fonet/AP
Saša Zdjelar, Foto: Fonet/AP

Mladi Beograđanin u ironičnom tonu u delu pisma "nije hteo da se zahvali" mnogima koji su prethodnih godina pomagali i posećivali Strahinju, među njima i nekolicinu sportista.

"Saši Zdjelaru, mladom fudbaleru koji je bez pogovora prihvatio poziv da upozna Strahinju i poklonio mu nekoliko dresova koji su Strahinji puno značili i dolazio mu u posetu kad je mogao. I on je kriv sigurno.

Rvačkom klubu "Pobednik", momcima i trenerima koji su ga redovno obilazili i zabavljali, učlanili ga u klub i dali mu člansku kartu iako Strahinja nije mogao da ustane iz kreveta. Momcima koji su mu poklonili mnoge medalje koje su osvajali na turnirima i bili tu za njega do poslednjeg dana. I oni su krivi sigurno. Mladim košarkašima Partizana,

Mihajlu Andriću i Vanji Marinkoviću, što su došli kada je Strahinja već bio u zaista teškom stanju i koji su imali razumevanja za situaciju a opet su mu došli u posetu i poklonili mu dres Partizana. I oni su krivi sigurno."

Vanja Marinković, Foto: Dado Đilas
Vanja Marinković, Foto: Dado Đilas

Marko Andrejić je spomenuo još neke organizacije kojima "ne želi da se zahvali".

"Osnovne škole "Stevan Sremac", "Rade Drainac", "Jovan Ristić", "Olga Petrov" i "Kraljica Marija" i kulturno-umetničkim društvima "Lira" i "PKB" koji su zajedno sa našim prijateljima godine organizovali humanitarnu priredbu za Strahinju i oduševili celu moju porodici ovim divnim gestom. Oni su krivi sigurno.

Studiju glume "Dve besne gliste" koji je organizovao humanitarnu predstavu za Strahinju u kojoj su bukvalno svi uživali i novac donirali za njegovo lečenje. I oni su krivi sigurno.

BELhospice organizaciji i njenim volonterima koji su ga stalno obilazili, zabavljali, gledali filmove sa njim, kupovali mu razne poklone, trčali maratone po Srbiji i Evropi za njega, nabavljali mu razne stvari kako bi mu lakše bilo a koje su gotovo nemoguće za pronaći. I oni su krivi sigurno.

Svim prijateljima i profesorima iz Strahinjine osnovne i srednje škole, koji su ga obilazili kad god su mogli, donirali mu novac i stvari, zabavljali ga, smejali se i veselili se sa njim, posvetili ulicu otvorenog srca u Borči njemu, pokušavali na bilo koji način da mu olakšaju borbu i pomognu da pobedi bolest. Nažalost "onima gore" to očigledno nije bilo dovoljno. I oni su krivi sigurno."

Marko je na kraju naglasio da je više nego zahvalan svima koji su bili uz porodicu.

"Nadam se da neki neće pogrešno shvatiti dosadašnji sarkazam, jer ja sam zaista zahvalan svima (svima iz dela kojima "nisam" zahvalan) koji su tu uvek bili uz nas.

Strahinja je dobio sve što je poželeo, sve što smo mogli kupili smo mu i omogućili. Dobio je sve sem prilike da ostvari svoj san, da ozdravi i nauči da pravi video igrice. Dobio je sve sem prilike za život.

A vi se i dalje kunite u ovu prelepu državu, promovišite je po svetu, ostanite u njoj i radite za bedne pare i preživaljavajte umesto da živite, budite patriJote i ginite za nju, branite Kosovo rušenjem i paljenjem Beograda i pljačkom trafika i prodavnica i nemojte se ni slučajno žaliti kako je ovde loše.

Hvala, Srbijo, nataknem te na k...c."

(Piplmetar.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track