I JA SAM KLAUDIO: Ceo svet uz Ranijerija posle otkaza
Foto: Profimedia

Podrška

I JA SAM KLAUDIO: Ceo svet uz Ranijerija posle otkaza

Fudbal -

Ispali iz lige dabogda, jedna je od kletvi upućena Lesteru zbog otpuštanja trenera samo devet meseci posle senzacionalnog osvajanja Premijer lige

Samo devet meseci nakon osvajanja šampionske titule s Lesterom, što se u sportskim krugovima smatra za jedno od najvećih čuda modernog sporta, vlasnici „lisica“ odlučili su da uruče otkaz italijanskom stručnjaku Klaudiju Ranijeriju, i to zbog loših rezultata.Šokantnu odluku, koju su pokušali da opravdaju floskulama o „teškom potezu, koji je povučen u svrhu spasavanja kluba, zbog mogućnosti ispadanja iz lige“, funkcioneri Lestera saopštili su u četvrtak uveče, posle čega je usledila lavina negativnih komentara. Društvene mreže, ali i stranice vodećih svetskih medija prepune su komentara očajnih navijača, koji kažu da se srame ovakvog razvoja događaja i da sada silama navijaju da klub ispadne iz Premijer lige kako bi se pokazalo da je Ranijerijeva smena bila loša.Jedan od prvih koji je podigao glas protiv ove odluke je i legendarni engleski reprezentativac Gari Lineker, inače veliki navijač Lestera, koji ne može da se pomiri s otkazom Italijanu.- Ovo se zove moderan fudbal. Plakao sam celu noć zbog Ranijerija, zbog fudbala i zbog mog voljenog kluba - izjavio je Lineker.

PosebniMURINJO: PRIJATELJU, SMEJ SE, ISPISAO SI ISTORIJUSudbinu Klaudija Ranijerija pre nekoliko godina doživeo je i Žoze Murinjo, koji je smenjen u Čelsiju samo sedam meseci nakon osvajanja titule, ali razlika između njih dvojice je u tome što se od „plavaca“ očekuje da uvek jure trofej, dok Lester nije klub tog kalibra. Upravo zato je Portugalace dao podršku Italijanu:- Šampion Engleske i FIFA trener godine. Otpušten. To je novi fudbal. Nastavi da se smeješ, prijatelju. Niko ne može da obriše istoriju koju si napisao.

Konstantin Radulović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mogli bi da kupe celu Srbiju: 10 NAJBOGATIJIH SVETSKI SPORTISTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track