ISTORIJSKI USPEH: Albanija posle pobede nad Jermenijom izborila prvi put plasman na EP

Putuju u Francusku

ISTORIJSKI USPEH: Albanija posle pobede nad Jermenijom izborila prvi put plasman na EP

Fudbal -
Selekcija Albanije povela je autogolom Kama Hovhanisjana u devetom minutu, da bi Berat Đimsiti u 23. povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je Armando Sadiku u 76

BEOGRAD - Fudbalska reprezetacija Albanije izborila je danas direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto je u utakmici poslednjeg, osmog kola Grupe I na gostovanju savladala Jermeniju sa 3:0.

Albanija je ovim trijumfom prvi put u istoriji izborila plasman na kontinentalni šampionat.

Albanija je na kraju kvalfikacija u Grupi I zauzela drugo mesto sa 14 bodova, dok je Portugal prvi sa 21, a Danska, koja će kroz baraž pokušati da izbori učešće na kontinentalnom šampionatu, zauzela je treće mesto sa 12 bodova.

Srbija je kvalfikacije završila na četvrtom mestu sa četiri boda, a Jermenija je poslednja, peta sa dva.

Severna Irska, koja će takođe prvi put učestvovati na Evropskom prvenstvu, u utakmici 10. kola Grupe F je odigrala nerešeno na gostovanju sa Finskom, a Rumunija je slavila protiv Farskih Ostrva sa 3:0, dok je selekcija Grčke ostvarila prvi trijumf u kvalifikacijama, nakon što je u Pireju savladala Mađarsku sa 4:3.

U Grupi F prvo mesto zauzela je Severna Irska sa 21 bodom, druga je Rumunija sa 20, a treće mesto sa 16 bodova pripalo je Mađarskoj, koja će na šampionat Evrope pokušati da se plasira kroz baraž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track