ISTRAGA UBISTVA VELIBORA DUNJIĆA: Uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a!
Foto: Marina Lopičić

Likvidacija vođe navijača

ISTRAGA UBISTVA VELIBORA DUNJIĆA: Uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a!

Fudbal -
Zoran Vukić (50), rođeni brat bivšeg državnog sekretara MUP Srbije Vanje Vukića, priveden je danas zbog sumnji da je pomogao ubici Velibora Dunjića, da pobegne

Vukić je priveden sa Jelenom K. (25) i Milošem M. (27). Svima se na teret stavlja da su počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati!

Troje uhapšenih su u trenutku Dunjićevog ubistva radili kao obezbeđnje na splavu "Džimis".

Vođa navijača Crvene zvezde iz grupe „Hijene" ubijen je 16. maja 2014 u blizini splava kod Ušća. Prilikom ubistva Velibora Dunjića, ranjena je i Nina Šobota, koja je sedela na suvozačevom mestu Dunjićevog automobila.

Ona je pogođena u stomak, a policajcima koji su je kasnije saslušavali rekla je da ne može da opiše ubicu.Šef obezbeđenja splava „Džimis“, koji je na poternici zbog ubistva vođe navijača Zvezde, trebalo bi uskoro da bude u policijskom pritvoru. Odbegli Vladimir Đurović poslao je poruku policajcima da želi da se preda, ali da želi nagodbu.U zamenu za priznanje da je ubio Velibora Dunjića, traži manju zatvorsku kaznu.

Ubijeni Dunjić bio je vođa „Hijena“, navijačke grupe Crvene zvezde. Protiv njega bilo je podneto više od 40 krivičnih prijava, u zatvoru je bio zbog napada na Andriju Čokurića. Protiv njega se u momentu smrti vodilo pet sudskih postupaka, a bio je osuđen i na zatvorsku kaznu zbog napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića 2013. u Segedinu.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track