ITALIJANI U STRAHU OD DELIJA: Mediji veliku pažnju posvećuju navijačima Crvene zvezde
Foto: Printskrin

Očekuje se do 5.000 pristalica beogradskog kluba

ITALIJANI U STRAHU OD DELIJA: Mediji veliku pažnju posvećuju navijačima Crvene zvezde

Fudbal -

Italijani su u velikom strahu od Delija.

1 / 2 Foto: Printskrin

Već drugi dan mediji više pažnje posvećuju navijačima Crvene zvezde u odnosu na fudbalere i njihovoj utakmici sa Sasuolom u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope (20.45).

Glavna tema na Apeninima su Delije, umesto trenera Božovića, Kataija, Vijeire, Donalda...

Očekuje se dolazak između 3.000 i 5.000 navijača Crvene zvezde iz Srbije, ali i iz Austrije, Slovenije i Republike Srpske. Veću sredu na ulicama Ređo Emilije mogli su se videti automobili sa tablicama iz ovih država koji su imali i Zvezdina obeležja.

Lokalni list "Prima pađina" drugi dan zaredom na naslovnoj strani donosi tekst o fanovima Crvene zvezde. Ponovo su stavili sliku Ivana Bogdanova i Đenove 2010. godine, doduše znatno manju nego dan ranije. Delije u Italiju nisu mogli da dođu organizovano autobusima, jer je to odluka srpske policije.

Crvena zvezda, Sasuolo, Foto: Printskrin
Crvena zvezda, Sasuolo, Foto: Printskrin

Mesto okupljanja je glavni trg Prampolini u gradu Redjo Emilija u 16 časova, odakle će se navijači pešice uz pratnju policije uputiti ka stadionu Mapei. Domaćin je za Delije spremio besplatne sendviče i vodu, jer će oko stadiona biti postavljeno nekoliko belih šatora. Kapije stadiona biće otvorene u 17.00 sati, kako bi srpski, ali i domaći navijači mogli da uđu na vreme, iako utakmica počinje u 20.45 sati.

Italijanska policija u dogovoru sa kolegama iz Srbije podigla je mere bezbednosti u Ređo Emiliji na najviši nivo. U grad je došlo čak 300 specijalaca iz Milana i Torina koji će pomagati lokalnoj policiji i 200 karabinjera koje je još juče najavio zamenik policije Ređo Emilije Mateo Sasi.

Sve radnje i kafići u krugu stadiona biće zatvoreni, a zabranjena je i prodaja alkohola.

Crvena zvezda, Sasuolo, Foto: Printskrin
Crvena zvezda, Sasuolo, Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track