IVICA ILIEV: Žile, idi ili se klub gasi!
Foto: AP, Aleksandar Jovanović

Dramatično stanje u Partizanu

IVICA ILIEV: Žile, idi ili se klub gasi!

Fudbal -
Ako Živković odbije da sada bude prodat ili da produži ugovor, možemo slobodno da stavimo katanac, kaže sportski direktor crno-belih

Ukoliko Andrija Živković i njegov otac Jovica ostanu pri stavu da najbolji igrač Partizana ove zime ne napusti crno-bele i odbije da produži ugovor, na klub iz Humske može da se stavi katanac, tvrdi sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.Penali od 2,5 miliona Prema njegovim rečima, finansijsko stanje u klubu je toliko loše da aktuelni šampion ne bi mogao da podnese plaćanje penala od 2,5 miliona evra, koliko u tom slučaju sleduje investicionom fondu Pinija Zahavija.- Situacija sa Andrijom Živkovićem je jasna i ukoliko on ne produži ugovor ili ne pristane da sada bude prodat, Partizan će morati da plaća penale od 2,5 miliona evra. To praktično znači da bismo mogli da stavimo katanac na klub! Preko 200 porodica će se naći na ulici, a Andrija će ostati upamćen kao neko ko je uticao na to da se klub ugasi. Doći će u situaciju da ga pola Srbije ne voli zbog toga, a pola zbog toga što je igrao u Partizanu - kaže Iliev i dodaje:Budi spasilac - S druge strane, može da uđe u istoriju kao neko ko je spasao klub i to niko neće moći da mu oduzme. Mi trenutno imamo klub koji je spreman da plati deset miliona za njega i njegovi lični uslovi su praktično isti kao da je slobodan igrač. Svestan sam da Andrijin otac Jovica želi najbolje svom sinu i zaista verujemo da će pristati da razgovaramo i pronađemo rešenje koje će biti idealno za sve zainteresovane strane.

Zna krivceOTAC JOVICA: NEKA SE OBRATE DRAGANU ĐURIĆUAndrijin otac Jovica nije želeo da komentariše to što od transfera njegovog sina zavisi budućnost kluba, već je svu odgovornost prebacio na generalnog sekretara Darka Gurbora i bivšeg predsednika Dragana Ðurića.- Pričaćemo za desetak dana, a oni, ukoliko misle da će klub da se ugasi, neka se obrate Darku Gruboru i Draganu Ðuriću. Kao roditelji ćemo se obratiti posle završetka prelaznog roka, da bismo svima pokazali ko je Andrija Živković - poručio je Andrijin otac Jovica.

Ponovljen „slučaj Pantić“SUSPENZIJA KAO POSLEDNJA OPCIJAPre godinu dana Partizan je bio u sličnoj situaciji, kada je Danilo Pantić odbio da produži ugovor s crno-belima, posle čega je usledila suspenzija, pa talentovani fudbaler nije trenirao s ekipom. Iako je sasvim logično da bi identičnu sudbinu mogao da doživi i Andrija Živković, sportski direktor kluba iz Humske Ivica Iliev za sada to ne želi da potvrdi.- O tome trenutno ne razmišljam i zaista verujem da ćemo pronaći najbolje rešenje - kaže Iliev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track