IZNERVIRAO GA BILIĆ: Predsednik Genčlerbirligija novčano kažnjava igrače zbog nošenje brade
Foto: Reuters

Petrović, Smiljanić i Tomić moraju da budu obrijani

IZNERVIRAO GA BILIĆ: Predsednik Genčlerbirligija novčano kažnjava igrače zbog nošenje brade

Fudbal -
Prvi čovek Genčlerbirligija je naveo da će svakog igrača koji pusti bradu da kazni sa po 13.500 evra.

ANKARA - Predsednik turskog fudbalskog prvoligaša Genčlerbirligija Ilhan Kavčav zabranio je fudbaleri ovog kluba puštaju bradu.Kavčav je naveo da će igrači koji ne budu poštovali zabranu biti novčano kažnjeni. Prvi čovek Genčlerbirligija je naveo da će svakog igrača koji pusti bradu da kazni sa po 13.500 evra. On je rekao da je o zabrani nošenja brade razgovarao sa predstavnicima turskog fudbalskog saveza koji su ga podsetili na pravilnik FIFA-e koji ne zabranjuje igračima nošenje brade. "U Pravilniku našeg kluba postoji tačka koja kaže da fudbaler mora biti svima primer. Ja imam 80 godina, ali se svaki dan brijem. Fudbaler mora svima da bude primer. Šta je to u turskom fudbalu? Jel ti ideš u školu za imame ili su fudbaler? Igrač mora da bude uzor mladima", rekao je Kavčav, koji je rekao da je i njegov unuk počeo da prati trendove u turskom fudbalu.

On je kao loše primere naveo igrača Bešiktaša Olkaja Sahana, golman Fenerbahčea Volkana Demirela i fudbalera Galatasaraja Selčuka Inana.

"I trener Bešiktaša Slaven Bilić nosi bradu. Da sam ja predsednik tog kluba ne bih ga zadržao ni minut. Ovo su ljudi koji moraju da budu primer mladima", kazao je Kavčav.Za Genčlerbirligi igraju trojica fudbalera Nemanja Tomić, Radosav Petrović i Milan Smiljanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track