(UZNEMIRUJUĆI SNIMCI) SAMO ZA ONE SA JAKIM STOMAKOM: Pogledajte najteže povrede u istoriji fudbala
Foto: Profimedia

Jezive scene

(UZNEMIRUJUĆI SNIMCI) SAMO ZA ONE SA JAKIM STOMAKOM: Pogledajte najteže povrede u istoriji fudbala

Fudbal -

Fudbal može da bude i opasan sport o čemu svedoče brojni primeri teških povreda igrača.

Poslednju u nizu jezivih povreda doživeo je Demba Ba. Čuvenom Senegalcu, koji od prošle godine igra za kineski klub Šangaj Šenhua, bukvalno je pukla noga posle starta protivničkog igrača u gradskom derbiju. Bivši napadač Njukasla, Čelsija i Bešiktaša ima 31 godinu i postoji bojazan da je završio karijeru. Zanimljivo je da sudija nije dosudio ni faul!

Vratimo se unazad i prisetimo se sličnih horor povreda fudbalera...

8. KARLOS PUJOL, 2012. godine

Kapiten Barselone Karlos Pujol važio je za čeličnog defanzivca, ali je 2012. godine na utakmici Lige šampiona protiv Benfike posle skok duela pao i teško povredio rame. A to mu je bila prva utakmica posle oporavka od povrede kolena!

7. LUSIJANO ALMEIDA, 2007. godine

Tadašnji bek Botafoga Lusijano Almeida doživeo je strašnu povredu skočnog zgloba. Iako je u to vreme imao 31 godinu oporavio se i posle šest meseci nastavio karijeru. Danas uveliko gazi petu deceniju života, ali i dalje se aktivno bavi fudbalom.

6. MARSIN VASILEVSKI, 2009. godine

Poljak Marsin Vasilevski je 2009. nosio dres Anderlehta kada ga je tadašnji igrač Standarda Aksel Vicel mučki zgazio i naneo tešku povredu. Vicel je sada fudbaler Zenita koga žele mnogi evropski velikani, a Vasilevski je na kraju prošle sezone proslavio titulu s Lesterom.

5. INIGO DIAZ DE SERIO, 2008. godine

Inigo Diaz de Serio je bio zvezda u usponu Real Sosijedada kada ga je 2008. pokosio golman Eibara i slomio obe potkolenične kosti.

4. EDGAR ANDRADE, 2007. godine

Meksikanac Edgar Andrade je 2007. igrao za Kruz Azul. Nesmotrenim klizećim startom izazvao je sebi tešku povredu. Sada igra za Verakruz,

3. HENRIK LARSON, 1999. godine

Legendarni Šveđanin Henrik Larson propustio je celu sezonu kada mu je 1999. pukla noga na meču njegovog Seltika sa Lionom.

2. EVALD LINEN, 1981. godine

Fudbaleru Arminije Bilefeld s početka 80-ih Evaldu Linenu stradala je desna noga posle starta igrača Verdera Norberta Zigmana.

1. PATRIK BATISTON, 1982. godine

Francuski reprezentativac Patrik Batiston ostao je bez svesti posle brutalnog udarca ramenom golmana Zapadne Nemačke Haralda Šumahera. Bukvalno ga je nokautirao. Bilo je to u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track