JEDINO KATAI BIO NA NIVOU: Musline, kako ćeš na Gruziju?
Foto: Nebojša Mandić, Reuters

U lošoj formi

JEDINO KATAI BIO NA NIVOU: Musline, kako ćeš na Gruziju?

Fudbal -

Većina naših reprezentativaca trenutno se nalazi u lošoj formi i nema značajnije uloge u svojim timovima

Srpski reprezentativci, kao i prošlog vikenda, nisu imali zapažene uloge u svojim klubovima širom Evrope.Jedini koji je donekle zadovoljio selektora „orlova“ Slavoljuba Muslina je Aleksandar Katai, koji je postigao pobedonosni gol za Alaves u meču protiv Valensije koji je završen rezultatom 2:1. Bivši igrač Crvene zvezde ušao je u igru u 85, a minut kasnije bio strelac odlučujućeg pogotka.S obzirom na to da reprezentacija Srbije sledeću utakmicu u kvalifikacijama za SP u Rusiji igra za nekih 20 dana protiv Gruzije, selektor Muslin može biti zabrinut formom naših igrača u evropskim ligama. Većina nema veću minutažu u svojim ekipama, a ni značajnije uloge.

Cele mečeve za svoje ekipe odigrali su golmani Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv) i Aleksandar Jovanović (Arhus), kao i Matija Nastasić (Šalke), Nikola Maksimović (Napoli), Ivan Obradović (Napoli), Jagoš Vuković (Konja), Stefan Mitrović (Gent), Luka Milivojević (Kristal palas), Nemanja Radoja (Selta) i Aleksandar Mitrović (Njukasl).

Starteri su bili i Dušan Tadić (Sautempton, zamenjen u 77. minutu), Filip Kostić (Hamburg, zamenjen u 72. minutu) i Andrija Pavlović (Kopenhagen, zamenjen u 67. minutu). S klupe su na teren ušli Sergej Milinković-Savić (Lacio, u 49. minutu), Nemanja Matić (Čelsi, u 76. minutu) i Aleksandar Ignjovski (Frajburg, u 85. minutu).

Antonio Rukavina (Viljareal) je bio rezerva i nije ulazio u igru, dok u protokolu nije bilo mesta za Filipa Mladenovića (Standard), Ljubomira Fejsu (Benfika), Aleksandra Pešića (Atalanta) i Lazara Markovića (Hal).

Duško Tošić (Bešiktaš) nije učestvovao u pobedi u derbiju sa Galatasarajem, jer je suspendovan zbog crvenog kartona, a Aleksandar Kolarov nije izlazio na teren, jer Mančester siti nije igrao proteklog vikenda.

Zoranu Tošiću (CSKA), Branislavu Ivanoviću (Zenit) i Nemanji Gudelju (Tjanđin Teda) još nisu počele sezone.

Milan Nastić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track