KLUBOVI IZ SUPERLIGE ODBIJAJU PREMIRANJE: Večiti, nećemo VAŠE PARE!
Foto: Dado Đilas

Napeta trka

KLUBOVI IZ SUPERLIGE ODBIJAJU PREMIRANJE: Večiti, nećemo VAŠE PARE!

Fudbal -

Nijedan od šest učesnika plej-ofa Superlige ne želi da pristane na eventualne novčane bonuse u slučaju da zaustave Partizan ili Crvenu zvezdu na njihovom putu do titule

Pobeda Partizana u 154. duelu protiv Crvene zvezde izjednačila je večite sa po 40 bodova na vrhu Superlige, pa je realno očekivati da u preostalih šest kola dva beogradska velikana premiraju protivnike druge ekipe.

ZAVRŠEN REGULARNI TOK SUPERLIGE: Javor pobedio u Nišu i plasirao se u plej-of, Čukarički izvisio

To je sasvim legitimno pravo, koje se u manjoj ili većoj meri primenjuje svuda u Evropi, ali po tvrdnjama svih osam učesnika plej-ofa, uključujući i dve ekipe s Topčiderskog brda, u Srbiji se neće gledati taj film. Jer, čak i ukoliko bi večiti odlučili da na ovaj način motivišu protivnike da odigraju što bolje u duelu protiv njihovog glavnog konkurenta u borbi za titulu, ostali superligaši ne bi pristali na taj vid pomoći.- Crvena zvezda kao klub se ne bavi time i nema potrebe da premiramo bilo koga. Ukoliko igraču nije dovoljna satisfakcija da ostvari pobedu za svoj tim, onda nema svrhe da ga mi na taj način motivišemo - kaže za Kurir predsednik Zvezde Svetozar Mijailović.- Koncentrisani smo na naše obaveze i niko u klubu nije razmišljao na tu temu - kratko je poručio sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

(FOTO) NIZ SE NASTAVLJA: Evo kako su fudbaleri Partizana proslavili pobedu protiv ZvezdePARTIZAN ČASTI Crno-beli zovu Grobare posle pobede protiv Zvezde: Besplatan ulaz protiv Vojvodine(KURIR TV) DRAMA ZA TITULU: Partizan savladao Zvezdu u 154. večitom derbiju i izjednačio se na vrhu

MOŽDA NISTE ZNALI...Ukoliko večiti rivali i na kraju sezone budu imali isti broj bodova, titulu će osvojiti Crvena zvezda kao lider regularnog dela sezone. Dakle, neće se gledati gol-razlika, niti međusobni skor dva kluba u kojem je Partizan bolji, već odlučuje pozicija na tabeli pre podele Superlige na plej-of i plej-aut.

Kurir anketa / Da se zna VOJVODINA- Premiranje nije nešto čime se mi u klubu služimo i nije potrebno ni da nas neko premira. Od prošlogodišnjeg učešća u Evropi Vojvodina je zaradila oko milion evra, a to je novac koji niko u Srbiji ne može da nam donira i nama će to biti najveći motiv da ostvarimo što bolji plasman - poručuju iz Novog Sada.JAVOR- Ta pravila igre kod nas su odavno iskorenjena. Mi ćemo u obe te utakmice primenjivati isključivo naše finansijske izvore za premije. I protiv Partizana i protiv Crvene zvezde ćemo odigrati maksimalno jer je to naša obaveza - kažu u Javoru.VOŽDOVAC- Mi to ne radimo i te priče o premiranju nas uopšte ne zanimaju - kratko poručuju s „krova“.MLADOST- Niti je našem klubu neko nekada nudio novac za tako nešto, niti će to činiti u budućnosti, a još manje ćemo mi nekoga premirati - kažu u Lučanima.NAPREDAK- Ne bavimo se takvim stvarima. Poznato je da su crno-beli prošli put titulu izgubili u Kruševcu, pa je možda sada vreme da istu sudbinu doživi i Crvena zvezda - ističu u Kruševcu.RADNIČKI- Borimo se za izlazak u Evropu, naš cilj je četvrto mesto koje bi nam to i obezbedilo, tako da nas nikakve kalkulacije ne zanimaju. Iskreno, ne zanima nas ni ko će biti prvi ni drugi, jer gledamo samo sebe i kako da se domognemo međunarodne scene - ističu Nišlije.

Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track