KOKEZA O SUDIJI VEČITOG DERBIJA: Majo Vujović je dosta dobro obavio svoj posao, pomoćni je pogrešio
Foto: Nemanja Pančić

Prvi čovek FSS nije zadovoljan kvalitetom fudbala

KOKEZA O SUDIJI VEČITOG DERBIJA: Majo Vujović je dosta dobro obavio svoj posao, pomoćni je pogrešio

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je pomoćni sudija napravio grešku kod gola Crvene zvezde u "večitom" derbiju, dok je sudjenje prvog arbitra Maja Vujovića ocenio "dosta dobrim".

"Lopta je izašla sa terena kod Zvezdinog gola i to je apsolutno greška pomoćnog sudije. Ne mislim da je namerna, ali je greška. Što se tiče glavnog sudije, mislim da je dosta dobro obavio svoj posao", rekao je Kokeza novinarima.

Zvezda i Partizan igrali su u subotu nerešeno 1:1 u 24. kolu Super lige, a utakmicu su obeležili arbitri, najviše zbog priznatog gola crveno-belih, kada je prethodno lopta izašla iz igre.

Prethodnih dana su izdata brojna saopštenja većine superligaša, a čemu je prethodila izjava generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića, koji je pitao zašto Milorad Mažić nije odredjen za glavnog arbitra, već Majo Vujović.

Kokeza je naveo da ne zna koji je razlog zbog čega je Terzić "digao toliku prašinu".

"To je bila nepotrebno. Sudijska komisija u budućnosti ne treba da obraća pažnju ko šta govori i treba da radi kao što je radila do sad, da ne dozvoli da bilo koji pojedinac ili klub utiču na to ko će da sudi derbi", kazao je Kokeza.

On je ocenio da je Mažić "apsolutno najbolji" srpski sudija, ali ne i jedini koji treba da učestvuje u "večitom" derbiju.

"Mažić je naš apsolutno najbolji sudija, ali nije jedini koji treba da sudi derbi. Da li će neke Mažić suditi? Hoće. Ali, to nije moj posao", dodao je prvi čovek FSS-a.

Kokeza je ocenio da je rezultat "večitog" derbija bio realan, ali je istakao da nije zadovoljan kvalitetom.

"To može mnogo bolje nego što je bilo", naveo je Kokeza.

On je rekao da mu se ne dopadaju stranci koji nastupaju za Zvezdu i Partizan jer "nije video nikakav poseban kvalitet" od onih koji su igrali "večiti" derbi.

"Stranci koji su mnogo plaćeni treba da prave razliku, a ja nisam video poseban kvalitet kod stranaca koji su igrali derbi i koji konstantno prave razliku. FSS će sigurno razmotriti ideju da se broj stranaca smanji na četiri, a možda i manje od toga", rekao je Kokeza.

Kada je reč o pojedincima, Kokezi se posebno svideo napadač Partizana, strelac izjednačujućeg gola Uroš Djurdjević.

"Mislim da za njega ima mesta i u A reprezentaciji. Nisam taj koji odlučuje o tome i to nije moj posao, ali bih jedino njega izdvojio", rekao je Kokeza.

Po njegovim rečima, nasilje na tribinama je neprihvatljivo i mora da prestane, a FSS će učiniti sve da zajedno sa klubovima i državom da rigorozinije primenjuje stvari.

"Da li pobedili Zvezda ili Partizan, apsolutno je nedopustivo da bilo ko nekoga fizički napadne ili učestvoje u incidentu. To je neprihvatljivo i jedan od razloga zašto ljudi manje dolaze na stadione i suštinski razlog kada razmatraju da li da vode decu na utakmicu. Ne može sve preko noći, ali uradiću sve što je u ingerencijama Saveza da pokrenem neke stvari što se tiče zakonskih rešenja", rekao je Kokeza.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SJAJNA KOREOGRAFIJA: Evo kako su Delije najavile početak 153. večitog derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track