KOKEZA: Pod hitno spustiti tenzije!

Predlaže otvoren zajednički razgovor

KOKEZA: Pod hitno spustiti tenzije!

Fudbal -
Prvi čovek FS Beograda aplelovao na rukovodstva dva kluba da se uzdrže od zapaljivih izjava i međusobnog vređanja

BEOGRAD - Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je danas da je suđenje pozitivna stvar u prvom kolu Super lige i takođe je pozvao na smirivanje tenzija među čelnicima Crvene zvezde, Partizana i FSS-a.

"Prvo bih se osvrnuo na pozitivne stvari koje su se dešavale u prvom kolu, pre svega na suđenje i činjenicu da nemamo primedbu bilo kog kluba na rad sudija, niti je bilo nekih većih sudijskih grešaka. Ovu priliku bih iskoristio da apelujem na sudijsku komisiju i sudije da zadrže ovaj kurs i nivo suđenja u budućnosti", rekao je Kokeza.

On je kazao da ga je sa tim upoznao i predsednik Sudijske komisije Zoran Petrović. Kokeza je naveo da je njegova funkcija "prilično nezahvalna" jer je član Upravnog odbora Crvene zvezde, predsednik Fudbalskog saveza Beograda i potpredsednik FSS.

Kada je reč o uslovima za igru, Kokeza je kazao da su oni "veoma teški".

"Igra se na 40 stepeni i klubovi moraju da se ubrzaju sa izgradnjom reflektora kako bi igrači imali normalne uslove za igru", kazao je Kokeza.

Prvo kolo obeležila su međusobna prepucavanja pojedinih čelnika Zvezde, Partizana i FSS-a, povodom utakmice u kojoj je Zvezda posle preokreta na Vračaru savladala OFK Beograd. Upitan da prokometariše ta zbivanja, Kokeza je rekao da je potrebno da se poštuje dogovor od pre početka prvenstva, da se čelnici Zajednice superligaša i FSS-a uzdrže od komentara i da nadležni rade posao u skladu sa ovlašćenjima i pravilnicima FSS.

"To znači da su direktor takmičenja i komesar za integritet dužni da posmatraju sve utakmice, svakog kluba i da bilo koje propuste za koje imaju saznanja procesuiraju u okviru FSS i obaveste nadležne organe ako ima nekih nepravilnosti", rekao je Kokeza.

On je, kao predsednik FS Beograda, čiji su Zvezda i Partizan članovi, aplelovao na rukovodstva dva kluba da se "uzdrže od zapaljivih izjava i međusobnog vređanja", kao i stvaranja negativne atmosfere u javnosti. Na pitanje šta može da uradi po tom pitanju, Kokeza je rekao da će predložiti otvoreni zajednički razgovor svih strana.

"Predložiću da, zajedno sa predsednikom FSS, Zajednicom superligaša i rukovodstvom dva kluba, sednemo za isti sto i otvoreno razgovaramo o svim problemima koji opterećuju fudbal, jer sam se uvek zalagao da se svi problemi rešavaju unutar organizacije, a ne u medijima", rekao je Kokeza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja