KOMŠIJE IMAJU VELIKE AMBICIJE U FRANCUSKOJ: Hrvatsku na Evropsko prvenstvo vodi serviser televizora
Foto: Reuters

Trener bez uspeha u karijeri

KOMŠIJE IMAJU VELIKE AMBICIJE U FRANCUSKOJ: Hrvatsku na Evropsko prvenstvo vodi serviser televizora

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske gaji velike ambicije pred Evropsko prvenstvo, koje će se ovog leta održati u Francuskoj.

U Hrvatskoj su optimisti iako javnost nije naklonjena odluci Fudbalskog saveza (HNS) da na mesto selektora postavi Ante Čačića. Na to podseća agencija AFP prilikom predstavljanja "vatrenih".

"Serviser televizora vodi Hrvatsku na Evropsko prvenstvo", stoji u naslovu teksta u kome se podseća čime se 62-godišnji trener bavio.

AFP dodaje da Čačić nije imao zapaženu ni igračku ni trenersku karijeru.

"Pored toga što nije imao uspeha kao igrač, nije ni kao trener, pa je njegov izbor za selektora izazvao buru u Hrvatskoj".

U tekstu se navodi da je Čačić završio Fakultet za fizioterapeute, da je vodio mladu reprezentaciju Libije, zatim se vratio u Hrvatsku gde je Inter i Dubravu uveo u Prvu ligu. Posle toga je sedeo na klupi Dinama, odakle je otišao posle manje od godinu dana. Bio je još šef struke Maribora i zagrebačke Lokomotive.

AFP podseća i da su najveći uspesi Hrvatske na europskim prvenstvima četvrtfinala 1996. i 2008. godine, ali da današnja ekipe puna talenata kao što su Modrić, Kovačić, Mandžukić, Perišić i Brozović može da nadmaši te rezultate.

"Vatreni" će se takmičiti u Grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track