BLOG UŽIVO: Rad dve utakmice bez publike

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Rad dve utakmice bez publike

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Evroliga: Trijumf Barselone u AtiniKošarkaši Barselone pobedili su večeras u Atini Panatinaikos sa 81:77 (16:21, 26:11, 15:20, 24:25), u utakmici devetog kola Grupe E i ostvarili šestu pobedu u Top 16 fazi Evrolige. Najefikasniji u ekipi Barselone bio je Džastin Dolman sa 21 poenom i sedam skokova, Huan Karlos Navaro postigao je 17 poena, a Tibor Pleis 15 poena. Esteban Batista bio je najefikasniji u ekipi Panatinaikosa sa 16 poena i devet skokova, Džejms Gist ubacio je 14 poena i imao je pet skokova, a Dimitris Dijamantidis 12 poena i šest asistencija. Posle devet kola Barselona ima šest pobeda i tri poraza i zauzima drugo mesto na tabeli, a Panatinaikos je četvrti sa pet pobeda i četiri poraza. Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su u Vitoriji Laboral Kuču sa 81:74 (15:27, 21:15, 20:13, 25:19), u utakmici devetog kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili sedmu pobedu. Najefikasniji u ruskom timu bio je Vitalij Fridzon sa 13 poena i pet skokova, srpski reprezentativac Miloš Teodosić postigao je 11 poena i imao je osam asistencija, a 11 poena postigao je i Nando De Kolo. Soni Vims dodao je devet poena, a Andrej Voroncevič sedam poena uz 13 skokova. U ekipi Laborala najbolji je bio Darijus Adams sa 31 poenom, dok je dvocifreni broj poena postigao još samo Fernando Emeterio - 14. Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans ubacio je osam poena. CSKA je treći na tabeli sa sedam pobeda i dva poraza, dok Laboral zauzima peto mesto skorom od četiri pobede i pet poraza.

23:10 - Fiorentina pobedila JuventusFudbaleri Fiorentine savladali su večeras u Torinu ekipu domaćeg Juventusa sa 2:1, u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije. Gosti iz Firence napravili su veliko iznenađenje i sa golom viška očekuju revanš kod kuće, a junak susreta bio je dvostruki strelac Mohamed Salah. Zimsko pojačanje iz Čelsija zatresao je mrežu Juventusa u 11. i 56. dok je pogodak za domaćina postigao Ljorente u 24. minutu. Revanš susret u Firenci igra se 7. aprila. U prvom susretu drugog polufinala italijanskog Kupa juče u Rimu domaći Lacio i Napoli odigrali su nerešeno 1:1.

22:42 - Rad dve utakmice bez publikeDisciplinska komisija FSS kaznila je Rad sa dve utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu zbog navijačkih incidenata na meču protiv Novog Pazara. Na otvaranju prolećnog dela sezone pristalice Rada palili su zastave Turske i Albanije, uzvikivali nacionalističke parole i istakli transparent "Biće rata". Rad ce pred praznim tribinama docekati Voždovac 7. marta i Donji Srem 21. marta. Kako prenose "Večernje novosti", FSS je istovremeno pokrenuo postupak protiv Novog Pazara zbog napada na fudbalera tog kluba Žarka Udovičića u službenim prostorijama.

22:17 - Sise priznao pljuvanje i preti mu sedam mečeva suspenzijeFudbaler Njukasla Papis Sise suočava se sa suspenzijom od sedam utakmica, pošto je prihvatio optužbu Fudbalskog saveza Engleske (FA) da je pljunuo igrača Mančester junajteda Džonija Evansa. FA je optužio i Sisea i Evansa pošto su se međusobno pljuvali. Sudija te utakmice nije video incident. Sise je priznao krivicu i izvinio se a Evans je negirao učešće u incidentu, uprkos snimku koje pokazuju da je pljunuo protivnika.

21:50 - Bjelica doneo pobedu FenerbahčeuKošarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras u Istanbulu Nižnji Novgorod sa 92:79 (18:17, 32:17, 12:21, 30:24), u utakmici 9. kola Grupe F Top 16 faze Evrolige i ostvarili sedmu pobedu. Najefikasniji u ekipi Fenerbahčea, koju predvodi srpski trener Željko Obradović, bio je Nemanja Bjelica sa 16 poena, sedam skokova i tri asistencije. Po 13 poena postigli su Jan Veseli i Riki Hikman, Endru Gaudlok uvbacio je 10, dok je Bogdan Bogdanović dodao sedam poena, četiri skoka i tri asistencije. U ruskoj ekipi najbolji je bio Trej Tompkins sa 22 poena uz 11 skokova. Tejlor Ročesti i Rihards Kuksiks dodali su po 13 poena, a Gal Mekel 12 poena i šest asistencija. Posle devet utakmica u Grupi F Fenerbahče ima sedam pobeda i dva poraza, a Nižnji dve pobede i sedam poraza.21:32 - Direktor Rome: Montela ostaje u klubuDirektor Fiorentine Vinćenco Guerini rekao je da će trener Vinćenco Montela ostati u tom fudbalskom klubu. Italijanski mediji su prethodnih dana spekulisali da će Montela preći u Milan ili Napoli. "Montelin ugovor ističe za dve godine i nema razloga da ide iz Fiorentine. On mora da završi posao, moramo još mnogo toga da uradimo", rekao je Guerini. Fiorentina je u januaru prodala Čelsiju Huana Giljerma Kuadrada, a u Firencu je iz londonskog kluba došao Mohamed Salah.

21:10 - Šumadija i Radivoj Korać u polufinalu Kupa Milana Cige VasojevićaKošarkašice kragujevačke Šumadije i beogradskog Radivoja Koraća plasirale su se u polufinale završnog turnira za Kup Milana Cige Vasojevića, koji se održava u Zrenjaninu. U preostalim četvrtfinalnim utakmicama Šumadija je danas pobedila Vrbas sa 71:61 (23:15, 17:15, 20:12, 11:19), dok je ekipa Radivoja Koraća nadigrala Vršac - 75:63 (29:16, 24:18, 9:13, 13:16). Plasman u polufinale u sredu su izborili Partizan pobedom nad kragujevačkim Radničkim (74:49) i novosadska Vojvodina, koja je slavila protiv Crvene zvezde (74:68). Polufinalne utakmice nacionalnog Kupa na programu su u petak, kada se sastaju Partizan - Radivoj Korać (17 sati) i Vojvodina - Šumadija (19.30). Subota je slobodan dan na turniru, a meč za trofej Milana Cige Vasojevića igra se u nedelju od 17 sati.

20:50 - Milovanović: Ne sme nam se ponoviti KruševacTrener Radničkog Neško Milovanović rekao je da bi pobeda protiv Novog Pazara u utakmici 18. kolu JSL njegovu ekipu vratila u život. "To je derbi još iz vremena kad su se obe ekipe borile za ulazak u elitu. Kod nas nema kalkulacija, čeka nas težak meč. Vreme je takvo kakvo je, ali spremamo se da igramo u subotu. Ne sme nam se ponoviti Kruševac, gde smo primili gol bez šuta. Ne bojimo se nikoga, idemo na pobedu", rekao je Milovanović. Novi Pazar je šesti na tabeli sa 23 boda, dok je Radnički 1923 poslednji sa 13 bodova manje. 20:15 - Podolski bi mogao da se vrati u ArsenalAgent fudbalera Intera Lukasa Podolskog rekao je da bi njegov klijent po isteku pozajmice u tom italijanskom klubu mogao da se vrati u Arsenal ili da pređe u neki turski klub. Podolski je početkom januara iz Arsenala prešao na pozajmicu u Inter, gde će igrati do kraja sezone, a italijanski klub ima mogućnost da otkupi njegov ugovor. Nemački reprezentativac još nije postigao gol za "plavo-crne", a Inter najverovatnije neće otkupiti njegov ugovor. "Svašta može da se dogodi. Prošlog leta je mogao da pređe u Galatasaraj, ali to se nije ostvarilo. On je sada na pozajmici u Interu i na kraju sezone bi mogao da se vrati u Arsenal", rekao je fudbalski agent Ali Pektaš.19:32 - Rojs propušta meč sa HamburgomFudbaler Borusije iz Dortmunda Marko Rojs mogao bi da propusti predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Hamburga zbog velikog podliva na butnom mišiću. Rojs, koji je prošle godine imao velikih problema sa povredom članka, povredio se u prvom poluvremenu utakmice sa Dinamom iz Drezdena u Kupu, pošto se sudario sa protivničkim igračem Denisom Erdmanom. Reprezentativcu Nemačke se posle udarca pojavio podliv iznad kolena, a trener Dortmunda Jirgen Klop rekao je da je Rojs neizvestan za subotnji duel sa Hamburgom. "Podliv se proširio na ceo butni mišić", rekao je Klop.

19:00 - Milovanović očekuje pobedu protiv SpartakaTrener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović rekao je da Lučancima u goste dolazi neugodan sastav Spartaka i dodao da su Subotičani čvrsta ekipa, koja posebno disciplinovano igra u odbrani. "Iz defanzive razvijaju kontranapade preko bokova i njihovih udarnih igrača Torbice i Milića. Ukoliko osujetimo te kontre i polukontre možemo da se nosimo sa pritiskom koji postoji u glavama igrača zbog lošeg starta u prolećnom delu prvenstva", naveo je Milovanović ističući da njegova ekipa mora da odigra utakmicu mirno i disciplinovano. Šef struke Lučanaca podsetio je da je Mladost imala dva poraza, protiv Jagodine i Vojvodine, navodeći da je neophodno što pre pronaći način da se izađe iz rezultatske krize.

18:35 - Kosovo igra protiv Verdera i AjntrahtaKosovski fudbalski savez saopštio je da će A selekcija krajem marta odigrati prijateljske utakmice protiv klubova Ajntrahta iz Frankfurta i Verdera u Nemačkoj. Prvi meč na programu je 24. marta protiv Ajntrahta u Frankfurtu, dok se duel sa Verderom igra tri dana kasnije u Nordhornu. Navodi se i da će prvi čovek kosovskog saveza Fadilj Vokri posetu iskoristiti kako bi obavio razgovore sa predsednikom Fudbalskog saveza Nemačke Volfgangom Nirsbahom. Kosovski tim je nakon dozvole FIFA za odigravanje prijateljskih utakmica nastupio četiri puta - protiv Haitija (0:0), Turske (1:6), Senegala (1:3) i Omana (1:0).

18:10 - Evans: Nisam pljunuo SiseaFudbaler Mančester junajteda Džoni Evans rekao je danas da nije pljunuo napadača Njukasla Papisa Sisea. Evans i Sise sukobili su se tokom jučerašnjeg meča Premijer lige u kojem je Junajed slavio sa 1:0. "Bio sam šokiran kad sam video medijske izveštaje sa sinoćnjeg meča. Želim da razjasnim nešto - nisam pljunuo Sisea. Bio sam potpino nesvestan incidenta u tom trenutku... Nije u mom karakteru da pljujem bilo koga, to nikad nisam uradio i nikad neću uraditi. Sigurno je da to nisam ni sinoć uradio", rekao je Evans.

17:43 - Klajvert novi selektor KurasaoaBivši napadač Ajaksa i Barselone Holanđanin Patrik Klajvert izabran je za novog selektora karipskog ostrva Kurasao, koje je deo Holandije. Kako je objavio "Kurasao kronikl", 38-godišnji Klajvert, pomoćnik nekadašnjeg selektora Holandije Luja van Gala, biće danas predstavljen kao šef stručnog štaba ove ostrvske države. Klajvertova majka je rodom iz Kurasaa, ostrvu koje pripada holandskom kraljevstvu, a koja ima nekoliko igrača u prvoj holandskoj ligi. Kurasao počinje kvalifikacije za prvensvo sveta 2018. u Rusiji kasnije ovog meseca u zoni KONKAKAF protiv reprezentacije Montserat.

17:29 - Rajola nije siguran gde će Pogba igrati naredne sezoneMenadžer Mino Rajola rekao je da nije siguran da li će njegov klijent Pol Pogba i naredne sezone igrati za Juventus i poručio da bi pravi potez bio prelazak u Pari Sen Žermen. "Francuski šampionat i PSŽ nisu mali za Pogbu, a svi veliki timovi Evrope su u opticaju. Svi misle da će Pogba na kraju sezone otići iz Juventusa, ali to nije sigurno. Mnogo toga će zavisiti od ambicija Juventusa i igrača, ali nije isključeno da će otići", rekao je Rajola. Italijanski mediji preneli su da postoji veliko interesovanje klubova za Pogbu, među kojima su najuporniji madridski Real, Mančester Siti i PSŽ.17:13 - Ćapin pojačao MZTSlovenački košarkaš Aleksandar Ćapin novo je pojačanje skopskog MZT-a. Ćapin je sezonu počeo u Budućnosti iz Podgorice i prosečno je po meču u Jadranskoj ligi imao učinak od tri poena i 2,3 asistencije. Posle odlaska iz Podgorice igrao je za italijanski tim Juve Kaserta, a sada se ponovo vratio u regionalno takmičenje. Ćapin je kao igrač Radničkog iz Kragujevca bio najkorisniji igrač Jadranske lige u sezoni 2012/13. Slovenčki košarkaš je u svojoj karijeri igrao i za Krku, Telekom Bon, Ređo Kalabriju, Lokomotivu Kuban, Žalgiris, Olimpiju, Turk Telekom, Panionios, Azovmaš, Panelinios.

17:08 - Fudbaler Partizana: Zvezda je nebitnaFudbaler Partizana Branko Ilić rekao je da bi njegova ekipa pobedom u predstojećem meču protiv Donjeg Srema dobila "vetar u leđa" posle dva remija u prva dva kola prolećnog dela Superlige Srbije. "Znamo da Partizan uvek mora da pobeđuje, a kako smo kiksnuli u prva dva prolećna kola, sad je pred nama obaveza više. Doduše, i dalje je sve u našim rukama i ukoliko dobijemo naredni meč bio bi to vetar u leđa ovom timu", rekao je Ilić.Partizan je u prva dva kola prolećnog dela domaćeg šampionata odigrao nerešeno protiv Voždovca i Radničkog iz Niša. Ilić je istakao da je atmofsera zbog tih rezultata više poljuljana "van svlačionice, nego u svlačionici". "To je normalno u sportu posle dva neplanirama rezultata. Raduje me igra iz drugog poluvremena utakmice sa Radničkim, ako to budemo ponovili mislim da smo na pravom putu da konačno zabeležimo tri boda", naveo je on. Crno-beli su, pored dva remija i dalje prvi na tabeli Super lige Srbije, ali umesto šest sada imaju četiri boda više od drugoplasirane Crvene zvezde. "Oni (Zvezda) su nebitni, jer i dalje sve zavisi od nas, pošto imamo četiri boda više i ne smemo da razmišljamo ni o čemu drugom osim o tome kako da pobeđujemo u nizu. Opet, nekad i nije dobro razmišljati o tome da imamo prednost, jer to može da nas zavara... Takmičenje je ujednačeno, tu su Vojvodina, Čukarički, svaka utakmica je napeta, neizvesna i za svaki bod moraš da se pomučiš", zaključio je Ilić.

16:55 - Pepe neće iz Reala Fudbaler madridskog Reala Pepe dogovorio je produžetak ugovora do 2017. godine, prenose danas španski list Marka.16:05 - Hililhodžić preuzima JapanceFudbalski savez Japana, saopštio je danas odluku da se na mesto selektora postavi Vahid Halilhodžić, bosanski stručnjak.15:30 - Papis Sise pred strogom kaznomNapadač Njukasla suočava se sa potencijalnom kaznom zbog pljuvanja Džonija Evansa.15:00 - Litvanac u ACB ligiVilmantas Dilis, litvanski centar, pojačaće, po svemu sudeći, redove španske Manrese.

14:41 - Uhapšeni bivši čelnici OsasuneRegionalni sud u španskoj Navari saopštio je danas da su trojica bivših čelnika Osasune uhapšena pošto je iz klupske kase nestalo oko 2,4 miliona evra. Kako prenosi agencija Rojters, uhapšen je nekadašnji predsednik Osasune i dvojica bivših članova Upravnog odbora španskog kluba. Uhapšeni su Migel Arčanko, Čuma Peralta i Anhel Viskaj koji bi trebalo da se pojave pred sudijom u roku od 24 sata. Sva trojica će ostati u pritvoru do sutra ujutru. Hapšenja su usledila pošto je policija utvrdila da je nestalo oko 2,4 miliona evra iz klupske kase u periodu od novembra 2013. do juna 2014.

14:24 - Krunić: Teško protiv Radničkog iz NišaTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Radničkog u 18. kolu Super lige Srbije i ocenio da je niška ekipa u prva dva kola prolećnog dela šampionata pokazala koliko je ozbiljna. "Mislim da će biti jako težak teren u subotu, jer su najavili kišu. Ali, biće teško i nama i njima. Radnički je pokazao da je ozbiljna ekipa, razlikuje se i po igri i po kvalitetu, ali i po rezultatima od jesenjeg dela prvenstva", rekao je Krunić na konferenciji za novinare u Jagodini. "Imali su dva najteža protivnika u prva dva kola. Ni Crvena zvezda ni Partizan nisu uspeli da ih pobede. To pokazuje da je Radnički ozbiljna ekipa i nama će teško biti u Nišu", rekao je Krunić. On je istakao da njegova ekipa ima adute i da je to ekipa koja uvek daje sve od sebe, što se videlo u poslednje dve utakmice. "Moramo da se motivišemo i pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat u Nišu", ocenio je Krunić. Trener Jagodine je kazao da njegova ekipa ima kadrovskih problema. "Protiv Zvezde je bilo dosta bolesnih igrača, ali zbog važnosti utakmice nismo pričali o tome. Vuk Mitošević je kažnjen. Neki igrači su bolesni, a neki imaju sitne povrede", rekao je Krunić. I fudbaler Jagodine Milan Đurić očekuje tešku utakmicu protiv Radničkog, ekipe koja je u prva dva kola osvojila dva boda protiv Crvene zvezde i Partizana. "Radnički je čvrsta i disciplinovana ekipa. Mi smo ih dobro analizirali i daćemo sve od sebe da se iz Niša vratimo sa povoljnim rezultatom", kazao je Đurić. Jagodina u 18. kolu Super lige Srbije igra u subotu u Nišu sa Radničkim. Početak utakmice je u 13.30.13:54 - Nikola Jokić MVP februaraKošarkaš Mega Leksa Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača februara u Jadranskoj ligi, objavljeno je danas na sajtu regionalnog takmičenja. Tim iz Sremske Mitrovice imao je fantastičan mesec. U tri odigrana kola ekipa Dejana Milojevića je upisala dve pobede, a igrači tog kluba su zaradili čak tri MVP priznanja. Nikola Jokić je u meču protiv Solnoka, jedinom koji je Mega izgubila u februaru, postigao 27 poena i imao 15 skokova. Bio je najkorisniji igrač tog kola sa indeksom uspešnosti 37. Sledeći izazov je bila utakmica protiv Krke na domaćem terenu, a mladi centar je ponovo blistao. Jokić je na tom meču postigao 17 poena i imao 10 skokova i predvodio je svoju ekipu do pobede. I na kraju, u pobedi Mege protiv Cedevite u Zagrebu Jokić je postigao 21 poen i uhvatio 12 lopti, što mu je bio treći "dabl-dabl" učinak u februaru. Jokić je, dakle, u februaru prosečno postizao 21,7 poena, imao je po 12,3 skoka na meču, a prosečan indeks uspešnosti mu je bio 28,3.13:27 - Savez Japana postigao dogovor sa HalilhodžićemFudbalski savez Japana (JFA) saopštio je danas da je postigao dogovor sa Vahidom Halilhodžić i da će bosanski trener preuzeti nacionalnu selekciju te zemlje. Predstavnik JFA Masahiro Šimoda rekao da očekuje da će taj dogovor biti odobren na sednici Izvršnog odbora 12. marta. Japanski mediji su preneli da će Halilhodžić godišnje zarađivati 2,2 miliona dolara. Prethodni selektor Japana, Meksikanac Havijer Agire, dobio je prošlog meseca otkaz zbog straha da na ekipu ne utiče slučaj o njegovom navodnom učešću u nameštanju utakmica u Španiji. Halilhodžić (62) je tokom karijere, između ostalih ekipa, trenirao i Lil, Ren i Pari Sen Žermen, kao i reprezentacije Obale Slonovače i Alžira. On je prošlog leta sa Alžirom napravio iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu, kad je odveo ekipu do osmine finala gde je posle produžetaka izgubila od Nemačke sa 1:2. Nemačka je kasnije osvojila Mundijal.

13:02 - FA Engleske optužila Pojeta zbog sukoba sa BrusomFudbaska asocijacija Engleske (FA) optužila je menadžera Sanderlenda Urugvajca Gusa Pojeta zbog sukoba sa kolegom iz Hala Stivom Brusom tokom meča koji je završen remijem - 1:1. Pojet koji je iskkljucen u 35. minutu ima rok do ponedeljka da odgovori na optužbe FA, koji ga tereti za nesportsko ponašanje, odnosno šutiranje flaše sa vodom pored aut linije i rasprave sa Brusom. Brusa je sa druge strane pomoćni sudija morao da zadržava kako se ne bi sukobio sa Pojetom, ali je menadžer Hala od FA samo blago opomenut, odnosno "formalno su ga podsetili na dužnosti". Pojet je izgubio nerve pošto je njegov igrač Rodvel - inače u 75. minutu strelac izjednačujućeg gola, dobio žuti karton jer je simulirao pad posle blagog kontakta igrača Hala. Sanderlend i Hal se bore za opstanak u Premijer ligi i trenutno su na 15. odnosno 16. mestu na tabeli. 12:27 - Bild: Lev vodi Nemačku do 2018. godineFudbalska federacija Nemačke u završnoj je fazi pregovora oko produžetka ugovora selektoru Joakimu Levu do 2018. godine, tvrdi nemački list "Bild". Pedesetpetogodišni Lev, koji je Nemačku prošlog leta doveo do titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu - četvrte u istoriji "pancera", ima ugovor do kraja šampionata Evrope 2016. u Francuskoj. Novi aranžman predviđao bi i mogućnost da obe strane raskinu ugovor posle EP. Bild navodi da su predsednik Fudbalske federacije Nemačke Volfgang Nirzbah i generalni sekretar Helmut Sandrok u tesnim pregovorima sa menadžerom selektora Leva Harunom Arslanom.11:59 - Gomis se oporavlja u bolnici posle gubitka svestiNapadač Svonsija Francuz Bafetimbi Gomis oporavlja se u bolnici posle kolabiranja na terenu u porazu protiv Totenhema od 3:2."Bio sam pod velikim stresom zbog bolesti oca. Ovim putem želim da vas uverim da sam sada dobro i da se ne brinete", napisao je Gomis na Tviteru.Dvadesetdevetogodišnji Francuz onesvestio se pošto je Totenhem u šestom minutu došao u vođstvo. Gomis je odmah na nosilima iznet sa terena i hitno prebačen u bolnicu. Gomis, koji se pridružio Svonsiju prošlog leta, prošao je seriju lekarskih pregleda 2009, pošto je te godine tri puta izgubio svest kao igrač Liona. Testovima nije utvrđeno da Gomis ima ozbiljniji zdravstveni problem. 11:26 - Pelegrini: Kompani na klupi zbog osveženja timaTrener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da je kapiten Vensan Kompani ostao na klupi u meču protiv Lestera jer je želeo da "osveži" svoj tim. Mančester siti je sinoć pobedio Lester sa 2:0, u 28. kolu Premijer lige. Belgijski fudbaler je, posle slabih partija protiv Liverpula i Barselone, taj meč proveo na klupi za rezervne igrače. Pelegrini je na klupi ostavio i Pabla Zabaletu i Samira Nasrija. "Mislim da je važno da se tim osvežava i rotira, naročito posle dva teška meča. Nismo postigli rezultate koje smo želeli, tako da je dobro osvežiti tim... Najvažnije je da smo sada osvojili tri boda, važno je da nismo primili gol i da smo dominirali od početka utakmice", rekao je Pelegrini za britanske medije. Mančester siti, aktuelni šampion Premijer lige, trenutno je drugi na tabeli sa 58 bodova, pet manje od prvoplasiranog Čelsija.

10:58 - Izbegnut štrajk u MLS ligiAmerička fudbalska liga (MLS) i Sindikat igrača (MLSPO) dogovorili su se da potpišu novi petogodišnji kolektivni ugovor, čime je izbegnut mogući štrajk. Sudeći po izvorima agencije AP, dogovor je postignut u sredu uveče, a novim ugovorom biće zamenjen stari koji je istekao 31. januara. Sezona u MLS ligi počinje predstojećeg vikenda utakmicom između branioca titule LA Galaksija i Čikaga. Komesar MLS Lige Don Garber rekao je da će "ovaj sporazum omogućiti igračima, vlasnicima i upravi da zajednički rade na tome da MLS liga postane jedna od najvećih u svetu". Američka fudbalska liga našla se juče pred štrajkom igrača, pošto su dva dana uoči starta sezone na sastanku u Vašingtonu propali pregovori o novom kolektivnom ugovoru.10:24 - Staridž: Rodžers greši, mogu da igramFudbaler Liverpula Danijel Staridž izjavio je danas da je spreman da igra svaku utakmicu i pored želje trenera Brendona Rodžersa da ga zaštiti od nove povrede. Rodžers je uoči jučerašnjeg meča protiv Barlnija, koji su "crveni" dobili sa 2:0, rekao da postoji opasnost da Staridž, ako stalno bude na terenu, obnovi povredu zbog koje je bio van terena pet meseci. "Osećam se dobro otkako sam se vratio i spreman sam da igram svaki meč. Ne želim da budem pošteđen, ali čini mi se da tako želi trener", rekao je Staridž za britanske medije. Staridž je na sinoćnem meču postigao drugi gol za Liverpul, a strelac prvog bio je Džordan Henderson. "Ovo su velika tri boda za nas. Bilo je fantastično... Divno je što se Danijel vratio. Daje nam slobodu u igri, a njegovo kretanje je neverovatno", kazao je Henderson. Liverpul je posle 28 odigranih kola peti na tabeli Premijer lige s 51 bodom.

09:52 - Ivanović u četvrtfinalu MonterejaNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Montereju, pošto je savladala Francuskinju Polin Palmentije sa 6:3, 6:2. Ivanović, koja brani titulu, sastaće se u borbi za polufinale sa još jednom Francuskinjom, Kristinom Mladenović, koja je bila bolja od Ruskinje Vere Zvonarjeve sa 6:4, 6:2. Turnir u Montereju igra se za nagradni fond od 500.000 dolara.

09:24 - Vestbruk kao Džordan i Bird, Lovernj bolji od PekovićaFenomenalni Rasel Vestbruk obeležio je prethodnu noć u najjačoj košarkaškoj ligi sveta (NBA), pošto je u trijumfu Oklahome protiv Filadelfije 123:118 postigao 49 poena, što mu je rekord karijere. On je na taj način ponovio podvig legendarnog Majkla DŽordana iz 1989. godine sa četiri uzastopna tripl-dabla. Vestbruk, koji je zbog operacije jagodične koste meč odigrao sa maskom doneo je trijumf svom timu u produžetku, a sjajnom košgeterskom učinku dodao je 16 skokova i 10 asistencija.Osim što je stao uz rame DŽordanu, Vestbruk je "reprizirao" i legendu Bostona Larija Birda iz 1992. godine, koji je poslednji igrač sa tribl-dablom u kojem je imao 49 poena. U duelu nekadašnjih centara Partizana Nikole Pekovića (Minesota) i Žofrija Lovernja (Denver) slavio je Francuz sa 100:85, a obojica su upisali po šest poena.

08:50 - Košarkašice Partizana i Vojvodine u polufinalu KupaKošarkašice Partizana i novosadske Vojvodine plasirale su se u polufinale završnog turnira za Kup Milana Cige Vasojevića, koji se održava u Zrenjaninu. Partizan je u četvrtfinalu savladao ekipu kragujevačkog Radničkog sa 74:49 (16:14, 18:8, 19:18, 21:9), dok je Vojvodina nadigrala Crvenu zvezdu - 74:68 (19:11, 20:21, 23:14, 12:22). U preostalim četvrtfinalnim utakmicama sutra od 17 sati igraju Šumadija - Vrbas, a od 19.30 Radivoj Korać - Vršac. Polufinalnu dueli nacionalnog kupa na programu su 6. marta, subota je slobodan dan, a finale je 8. marta.

08:50 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track