KOVAČEVIĆ NAJAVIO NOVI SPEKTAKL: Ne plašimo se Portugalaca, hoćemo prvo mesto
Foto: Fonet

Srbija želi prvo mesto u grupi

KOVAČEVIĆ NAJAVIO NOVI SPEKTAKL: Ne plašimo se Portugalaca, hoćemo prvo mesto

Fudbal -
Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je da njegov tim pobedom nad Portugalijom želi sa prvog mesta grupe da se plasira u četvrtfinale prvenstva Evrope u Beogradu.

"Mi smo prvu misiju ispunili na otvaranju, imali fenomenalnu promociju futsala, pred rekordnim brojem navijača. I protiv Portugalije Arena će biti krcata, kao i u meču nokaut faze. Idemo na pobedu u svakoj utakmici, i protiv Portugalije, a kasnije i u mogućem duelu sa Španijom. Nikoga se ne plašimo, verujemo u sebe, svesni da se razlika u futsalu stalno smanjuje, a uz podršku sa tribina može lako i da nestane", rekao je Kovačević za sajt FSS. Srpskim futsalerima nephodna je pobeda kako bi u četvrtfinalu izbegli Španiju, jer je Portugalija postigla više golova protiv Slovenije. "I da su Portugalija i Slovenija odigrali nerešeno, ništa se ne bi promenilo u našim planovima. U futsalu je gotovo nemoguće igrati na nulu, čuvati rezultat, tražiti bod... Iskreno, ne pamtim neku takvu utakmicu jer videli ste koliko ima promena, tempa i neizvesnosti. U meč ulazimo sa istom ambicijom kao i na premijeri sa Slovenijom, bez obzira na kvalitet Portugalije", jasan je bio selektor. Kovačević se osvrnuo na jučerašnji meč Portugalije i Slovenije (6:2). "Slovenački kolega je taktički mnogo grešio, imao nekoliko zaista neshvatljivih poteza i sve se to naravno odrazilo na rezultat. Kada je imao dobar, aktivan rezultat, vukao je neke poteze koji su kasnije koštali Sloveniju ubedljivog poraza", rekao je Kovačević. Utakmica između Srbije i Portugalije igra se sutra od 21 sat u Areni.

Pršić: Euforija vodi do iznenađenja protiv PortugalijeFutsal reprezentativac Srbije Marko Pršić izjavio je da ekipa želi da iskoristi euforiju posle pobede nad Slovenijom (5:1) i pred punom Arenom iznenadi Portugaliju.Srbija i Portugalija u subotu u direktnom duelu odlučivaće o prvom mestu A grupe, što je prema Pršićevom mišljenju jako važno kako bi kasnije bio lakši put ka jednoj od medalja."Posle pobede nad Slovenijom i celom euforijom mislim da možemo da iznenadimo Portugaliju. Oni jesu favoriti, imaju najboljeg igrača na svetu Rikardinja, ali i mi imamo svoje adute. Pred punom Arenom sve je moguće", rekao je Pršić.Pršić, strelac gola protiv Slovenije, ističe da 11.000 gledalaca daje vetar u leđa i da svaki igrač zbog toga daje više od svojih mogućnosti."Gledao sam meč Portugalije protiv Slovenije i mislim da nisu pružili onoliko koliko mogu. Mozemo da se nosimo sa njima, a puno toga zavisi od nas i kako uđemo u meč. Mnogo bi nam značila pobeda, znamo kakvi su Španci, a bilo bi lakše sa Ukrajincima jer smo tu favoriti", dodaje futsaler Ekonomca.Pršić je poručio da sadašnja generacija futsalera Srbije može da napravili najveći uspeh do sada i prvi put se plasira u polufinale prvenstva Evrope."Mislim da imamo kvalitet za polufinale, ali je rano pričati o tome", jasan je bio Pršić.Njegov saigrač Slobodan Raičević sa velikim nestrpljenjem isčekuje duel sa zvanično četvrtom selekcijom Evrope."Željno iščekujemo meč, rasterećeni smo. Ostvarili smo prvi cilj i znatno lakše čekamo duel, nego što je to bio slučaj protiv Slovenije. Ako odigramo na našem nivou nadam se prvom mestu", rekao je Raičević i pohvalio ambijent u najvećoj dvorani na Balkanu."Pune tribine bile su nam mač sa dve oštrice, bili smo stegnuti protiv Slovenije... Međutim, posle pobede dobili smo samopouzdanje i uz veliku podršku možemo i Portugaliju da savladamo", zaključio je Raičević.Utakmica između Srbije i Portugalije igra se sutra od 21 sat u Areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track