KREĆE SPEKTAKL: Nikad manje Srba u Ligi šampiona!
Foto: Darren Staples

Nova sezona u klupskoj eliti

KREĆE SPEKTAKL: Nikad manje Srba u Ligi šampiona!

Fudbal -

Svega 11 naših fudbalera, među kojima su mnogi rezervisti, čak i treći igrači na svojoj poziciji, igraće u najjačem evropskom takmičenju, što je najmanje do sada

Liga šampiona večeras otvara vrata navijačima, ali i najmanjem broju srpskih fudbalera u poslednjih desetak godina. Svega 11 igrača s našim pasošem licencirali su njihovi klubovi, od čega će mlađani golman Đorđe Nikolić, pojačanje Bazela iz Jagodine, biti presrećan i ulogom epizodiste, ukoliko mu se ukaže šansa da zaigra.Debitanti u Ligi šampiona su novi štoper Napolija Nikola Maksimović, centarfor Kopenhagena Andrija Pavlović, Lazar Marković sa Sportingom i levi bek Bešiktaša Duško Tošić. Miroslav Radović je igrao u kvalifikacijama LŠ za Legiju, dok je Radosav Petrović prošle sezone osetio atmosferu igrajući za kijevski Dinamo.Najmlađi licencirani Srbin je 19-godišnji golman Nikolić, najiskusniji je Zoran Tošić sa 37 mečeva, dok se jedino Aleksandar Kolarov sa Mančester sitijem nalazi u krugu favorita.Na indirektan način u Ligi šampiona učestvovaće i nekoliko naših mladih fudbalera koji nisu licencirani za jesenji deo sezone, ali imaju pravo da se nadaju evropskom proleću. To su u Benfiki Andrija Živković, Luka Jović i Ivan Šaponjić, golman Vladimir Stojković u lisabonskom Sportingu (bratanac reprezentativca Vladimira Stojkovića), Miloš Pantović u Bajernu.

Trinaest plusHRVATI NAJBROJNIJI IZ SFRJOd država u okruženju najviše svojih fudbalera u Ligi šampiona imaće Hrvatska - 13 plus igrači zagrebačkog Dinama. Zanimljivo je da su „kockasti“ veoma zapaženi u svojim klubovima i da će u Realu igrati tandem Modrić - Kovačić, dok će u Juventusu napad predvoditi Mandžukić i Pjaca.Bugare će predstavljati svega sedam igrača, iako imaju učesnika u LŠ. Od licenciranih u timu Ludogoreca samo su šest bugarski fudbaleri, a za CSKA Moskvu nastupa i Georgi Milanov.

Najpoznatiji SrbinMAŽIĆ VEČERAS SUDI BENFIKA - BEŠIKTAŠPored fudbalera, čast srpskog fudbala opet će braniti sudijska trojka s Miloradom Mažićem na čelu. Oni će već večeras deliti pravdu u Lisabonu na meču Benfika - Bešiktaš. Mažić definitivno važi za najpoznatijeg Srbina u Ligi šampiona ove sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track