KRIVIČNA PROTIV NASILNIKA: Postupak protiv Čapelje zbog udaranja igračice Crvene zvezde

Kazna od šest meseci do pet godina

KRIVIČNA PROTIV NASILNIKA: Postupak protiv Čapelje zbog udaranja igračice Crvene zvezde

Fudbal -

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je krivični postupak protiv funkcionera ŽFK Vojvodina Dragana Čapelje.

On je 21. avgusta udario igračicu Crvene zvezde Nevenu Miladinović tokom utakmice Zvezda - Vojvodina u Novom Sadu, rečeno je danas u tom tužilaštvu.

Čapelji, koji je iste večeri saslušan u policiji, na teret se stavlja krivično delo nasilje na sportskoj priredbi, rekao je Tanjugu zamenik višeg javnog tužioca u Novom Sadu Vidak Daković.

Tužilac je precizirao da je od policije zahtevao podnošenje krivične prijave za pomenuto delo, nakon čega bi trebalo da se obave i saslušanja svedoka događaja.

Za nasilje na sportskoj priredbi zakonom je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Prijavu protiv Čapelje zbog ovog incidenta dobila je i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije a njegov slucaj naći se na dnevnom redu naredne sednice.

Mediji pišu da mu preti i zabrana obavljanja funkcije u fudbalu, moguće i doživotno.

Brankica Janović osudila ponašanje ČapeljePoverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas nasilničko ponašanje funkcionera ŽFK Vojvodine Dragana Čapelja nad 18.godišnjom igracicom ŽFK Crvene Zvezde Nevenom Miladinović, ocenjujući da je nasilje jedan od gorućih problema u našem društvu.Janković je u saopštenju izrazila nadu da će nasilnik biti adekvatno sankcionisan i da je neophodno kontinuirano raditi na promeni svesti i uvreženog sistema vrednosti gde su žene, ali i deca, u neravnopravnom položaju.Ona je podsetila da je nasilje jedan od gorućih problema u našem društvu i da borba protiv nasilja nad ženama obuhvata kako mehanizme prevencije, tako i pravovremeni i sinhronizovani rad svih nadležnih organa kada do nasilnickog ponašanja dođe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track