BLOG UŽIVO: Ljajić prošao bez kazne, UEFA ga samo upozorila
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ljajić prošao bez kazne, UEFA ga samo upozorila

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - PSŽ u polufinalu Kupa FrancuskeFudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u polufinale Kupa Francuske, pošto su u Parizu pobedili Monako 2:0. PSŽ je poveo već u 3. minutu golom Davida Luiza. Konačan rezultat postavio je Kavani u 52. minutu. Plasman u polufinale izborili je Sent Etjen. Preostala dva polufinalista biće poznata posle mečeva Brest - Okser i Konkorno - Gengamp.23:01 - Remi Lacija i NapolijaFudbaleri Lacija i Napolija igrali su bez pobednika, 1:1 u prvom meču polufinala Kupa Italije. Domaći su poveli golom Klosea u 34. minutu, a izjednačio je Gabiadini u 58. Revanš meč je na programu 8. aprila u Napulju. 22:40 - Alba pobedila ŽalgirisKošarkaši Albe pobedili su na svom terenu u Berlinu ekipu Žalgirisa sa 80:72, u devetom kolu Grupe E Top16 faze Evrolige. Alba sada ima skor 4/5 i peta je na tabeli, sa dobrim šansama za plasman u četvrtfinale. Žalgiris je zabeležio šesti poraz. Nemačku ekipu je do pobede predvodio Redži Reding sa 27 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Arturas Milaknis sa 18. U ostalim utakmicama Grupe E Crvena zvezda će sutra dočekati Makabi, a Panatinaikos Barselonu, dok će Galatasaraj i Real Madrid u petak igrati u Istanbulu.

22:15 - Bajern i Volfsburg u četvrtfinalu Kupa NemačkeFudbaleri Bajerna i Volfsburga plasirali su se u četrvrtfinale Kupa Nemačke, a iz daljeg takmičenja eliminisan je Verder iz Bremena. Bajern je večeras u osmini finala savladao i Minhenu drugoligaša Ajntraht Braunšvajg sa 2:0, a istim rezultatom Volfsburg je u gostima slavio protiv, takođe drugoligaša, Lajpciga (2:0). Iznenađenje je priredio trećeligaški tim Arminije savladavši kod kuće u Bilefeldu ekipu Verdera sa 3:1, dok je u preostalom meču Borusija Menhengladbah u Ofenbahu pobedila domaćeg četvrtoligaša Kikers rezultatom 2:0. Odigrano juče: Alen - Hofenhajm 0:2 (0:1), Bajer Leverkuzen - Kajzerslautern 2:0 posle produžetaka (0:0), Frajburg - Keln 2:1 (2:0), Dinamo Drezden - Borusija Dortmund 0:2 (0:0).

21:50 - Pobeda Spartaka i tri remija u prvim mečevima 1/4 finala Kupa SrbijeRukometaši subotičkog Spartaka pobedili su Crvenu zvezdu, a tri utakmice završene su nerešenim rezultatom, u prvim četvrtfinalnim susretima Kupa Srbije. Spartak je na domaćem terenu slavio protiv crveno-belih sa 26:20 (16:14), Partizan i Radnički odigrali su u Beogradu nerešeno 26:26 (13.14), Sloga i Vojvodina u Požegi 25:25 (11:8), a Železničar i Metaloplastika u Nišu 27:27 (15:16). Revanš mečevi na programu su 25. marta. Trofej nacionalnog Kupa brane rukometaši niškog Železničara.

21:20 - Tadić: Postali smo žrtva svog uspehaFudbaler Sautemptona Dušan Tadić smatra da je tim žrtva sopstvenog uspeha. Sautempton je dugo bio siguran na trećoj poziciji u Premijer ligi, ali je posle serije od tri meča bez pobede pao na peto mesto iza Arsenala, Junajteda i Liverpula. "Postali smo žrtve svog uspeha. Sve ekipe se više trude kada igraju protiv nas, ali to je dobro, takva situacija znači da nas poštuju", rekao je Tadić. Seriju neuspeha Sautempton je prekinuo u utorak uveče, kada je prvim golom na svom terenu posle skoro šest sati uspeo da savlada Kristal Palas. "Veoma tri važna boda za nas, konačno smo ih osvojili. Moramo da se opustimo i igramo svoju igru, pa će golovi doći. Moramo uživati u fudbalu", rekao je Tadić.

20:50 - Pobeda odbojkaša ZvezdeOdbojkaši Crvene zvezde zabeležili su večeras u Beogradu pobedu nad ekipom italijanske Ravene, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa izazivača. Crveno-beli su u dvorani Šumice slavili sa 3:2 u setovima (25:18, 25:23, 22:25, 17:25, 17:15), posle 126 minuta igre. Revanš utakmica između Ravene i Crvene zvezde igra se 11. marta u Forliju.

20:24 - Rojs samo lakše povređenTrener Borusije Jirgen Klop dobio je dobre vesti, pošto je posle dodatnih pregleda utvrđeno da Marko Rojs nije teže povređen. Rojs je doživeo povredu kolena u pobedi Borusije na gostovanju Dinamo Drezdenu u Kupu Nemačke. Iako su pojedini mediji preneli da se radi o prelomu, dodatni pregledi su pokazali da je Rojs prošao samo sa modricama. On je ove sezone već dva puta pauzirao zbog povreda, nekoliko puta je iskretao skočni zglob, zbog čega je odigrao samo 19 mečeva u Bundesligi. 20:00 - Murinjo: Zuma će naslediti TerijaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo smatra da je Kurt Zuma prava zamena za kapitena londonskog kluba Džona Terija. Zuma, koji je prošlog leta stigao iz Sent Etjena, odigrao je u dosadašnjem toku sezone 17 mečeva u svim takmičenjima. "Teri i Zuma su različiti igrači, iako postoje igrači koji su bukvalno replike jedan drugog. Zuma ima samo 20 godina, ali će jednog dana i on imati 23, 24 godine i biće zreo igrač i pravi vođa, sposoban da zameni Džona. Zuma igra više nego što sam očekivao, više nego što je on očekivao, više nego što je bilo ko očekivao. Dobija veoma bitno samopouzdanje", rekao je Murinjo.

19:34 - Odbojkašima Vojvodine set protiv GalatasarajaOdbojkaši novosadske Vojvodine poraženi su večeras u Istanbulu od ekipe domaćeg Galatasaraja, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa izazivača. Turski klub slavio je sa 3:1 u setovima - 23:25, 25:21, 25:21, 28:26, nakon 114 minuta ige. Revanš susret igra se u Novom Sadu 10. marta.

19:01 - Klop kandidat za trenera Milana!Rukovodstvo Milana razmatra mogućnost da za šefa stručnog štaba angažuje trenera Borusije Dortmund Jirgena Klopa. Italijanski mediji ranije su objavili da trofejni klub namerava da otpusti Filipa Inzagija i na njegovo mesto dovede Vinćenca Montelu iz Fiorentine. Međutim, nakon što je Montela potvrdio da želi da ostane u Firenci, glavni kandidat da preuzme klupu roso-nera sada je 47. godišnji Nemac. Kako prenosi portal TMW, ukoliko Milan izgubi narednu utakmicu 26. kola Serije A protiv Verone aktuelni trener Inzagi biće otpušten. Milan je trenutno desetoplasirani na tabeli sa 34 boda i ima male izglede da se uključi u borbu za gornji deo tabele.

18:30 - Divac: Ostajem na čelu OKS do kraja olimpijskog mandataPredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac potvrdio je da ostaje na čelu te organizacije do isteka mandata u februaru 2017. godine. Divac je u utorak izabran je na mesto potpredsednika košarkaških operacija NBA ekipe Sakramento Kings, ali je naglasio da njegovo angažovanje u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa. "Zadovoljstvo mi je što sam dobio priliku da se vratim u klub za koji me vežu najlepše uspomene u mojoj košarkaškoj karijeri. Smatram da je mesto potpredsednika u Sakramentu velika čast i da ovo može biti samo dodatna snaga za našu olimpijsku kuću u međunarodnim okvirima. Moje angažovanje u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa, a obzirom na to da sam i do sada živeo na relaciji Sjedinjene Američke Države - Srbija posao u Sakramentu neće ni na koji način uticati na obavljanje funkcije predsednika OKS", izjavio je Divac.

18:06 - Ulaznice za meč Srbija - Hrvatska sutra u prodajiUlaznice za susret Srbije i Hrvatske u Dejvis kupu u Kraljevu prodavaće se od sutra, saopštio je danas Teniski savez Srbije. Ulaznice će se prodavati od sutra u 8.00 na blagajni Hale sportova u Kraljevu po ceni od 1.200 do 5.000 dinara. Kako se navodi, jedna osoba može da kupi maksimalno dva kompleta, odnosno dve pojedinačne ulaznice.

17:44 - Ljajić prošao bez kazneFudbaler Rome Adem Ljajić izbegao je suspenziju zbog provociranja navijača tokom utakmice sa Fejenordom u Ligi Evropa. Evropska fudbalska unija (UEFA) samo je upozorila srpskog fudbalera, koji će moći da nastupi protiv Fiorentine u osmini finala tog takmičenja. UEFA je kaznila Romu sa 10 hiljada evra zbog kašnjenja početka utakmice. Fejenord se suočava sa optužbom zbog navodnog rasističkog ponašanja navijača.17:15 - Dinamu zatvoren deo tribinaUkrajinski Fudbalski klub Dinamo Kijev će zbog ponašanja svojih navijača morati da zatvori deo tribina na predstojećoj utakmici sa Evertonom u Ligi Evrope. UEFA je kaznila Dinamo zbog toga što su se navijači tog kluba sukobili sa obezbeđenjem tokom susreta sa Genganom prošle nedelje. Klub će takođe morati i da plati 70 hiljada evra. Dinamovi zvaničnici branili su se tvrdeći da su navijači bili isprovocirani tako što su pristalice francuskog kluba pored zastave svoje zemlje istakli i rusku. Utakmica između Dinama i Evertona igraće se 19. marta u osmini finala Lige Evropa.

17:00 - Blater: Oduzimati bodove klubovima zbog rasizmaPredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da bi timovi zbog rasističkih incidenata ubuduće trebalo da budu kažnjavani oduzimanjem bodova. "Najveći problem koji imamo na južnoameričkom kontinentu u poslednje vreme jeste rasizam i diskriminacija. To je neprihvatljivo", izjavio je Blater na početku kongresa Južnoameričkih fudbalskih konfederacija (KONMEBOL) u paragvajskoj prestonici Asunsionu. On je naglasio da je neophodno oduzimati bodove timovima koji su umešani u incidente sa rasizmom. "Moramo u takvim slučajevima da oduzimamo bodove i izbacujemo timove u niži rang. U trenutku kada budemo imali hrabrost za to, diskriminacije će nestati", rekao je Blater.

16:30 - Škotska protiv britanskog tima na OI 2016.Škotska se suprotstavila ideji da britanski fudbalski tim igra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. Olimpijska asocijacija Velike Britanije (BOA) saopštila je u utorak da je FA Engleske potvrdila svoju želju da bude u kombinovanom britanskom timu. "Potpuno smo jasni u našem suprotstavljanju ideji zajedničkog fudbalskog tima Velike Britanije", saopštio je portrparol FA Škotske. Pre Škotske, u utorak je svoje neslaganje sa idejom zajedničkog fudbalskog tima izrazio Vels. Britanski objedinjeni tim prvi put posle 52 godine učestvovao je na fudbalskom turniru Igara u Londonu 2012.

16:11 - Pike kažnjen sa 10.500 evra zbog vređanja policajacaŠpanski sud kaznio je fudbalera Barselone Đerarda Pikea sa 10.500 evra zbog vređanja saobraćajnih policajaca koji su mu uručili kaznu za nepropisno parkiranje. Incident se dogodio u oktobru 2014. godine, kada je Pike čekao svog brata na mestu suvozača u automobilu koji je bio nepropisno parkiran - u traci za autobuse u Olimpijskoj luci u Barseloni. Pike je rekao policajcima da će se tu zadržati samo pet minuta, ali kada su oni odbili da prihvate njegova objašnjenja, on je pocepao kaznu i bacio je na njih nazivajući ih pogrdnim imenima. Za ovaj prekršaj u Španiji predviđena je kazna od 900 evra, ali je sudija, s obzirom na visoku zaradu Pikea u Barseloni, "odrezao" kaznu od 10.500 evra.

15:50 - Krajan: Odavno nas neko nije ovako ugostioSelektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan pohvalio je domaćine i poručio da njegov tim odavno nije bio prihvaćen kao u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji. "Vrlo ste gostoljubivi, hrana je odlična, meso i biftecu su nam se najiviše svideli", rekao je Krajan. On je dodao da sve teče po planu pred meč protiv Srbije i da je zadovoljan kako su njegovi teniseri pripremljeni. "Svejedno je ko će igrati prvog dana, ali nekako mislim da Borna Ćorić ima više šanse da dobije meč od Mate Delića", rekao je Krajan i otkrio da će u dublu igrati Marin Draganja i Franko Škugor. Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.

15:32 - Kolašinac najavljuje zlato na EPSrpski bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je da mu poslednji rezultati ulivaju samopouzdanje, ali je i istakao da mu neće biti lako da odbrani titulu na Evropskom prvenstvu u dvorani u Pragu. "Svakako da mi dobri rezultati ulivaju veliko samopouzdanje. Međutim, konkurencija je veoma jaka, tako da će biti jako teško odbraniti titulu. Ali, necu je predati bez velike borbe", rekao je Kolašinac. Dvoranski šampionat Evrope počinje sutra u Pragu, a Kolašinac će na teren već prvog dana. Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su od 18.00. Kolašinac u Prag putuje kao aktuelni šampion Evrope u dvorani. On je u Geteborgu pre dve godine stigao do zlata hicem od 20 metara i 62 centimetra, a pre samo dvadestak dana je postavio novi državni rekord u dvorani - 20,91 metar.15:10 - Amela Terzić najavljuje dobar rezultat na EPReprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić rekla je da nema potrebno iskustvo trčanja u dvorani, ali da se raduje nastupu na Evropskom prvenstvu koje će se od 5. do 8. marta održati u Pragu. "Nemam ranijih iskustava sa kontinentalnih prvenstava u zatvorenom prostoru, ne trčim na 1.500 metara što je moja standardna deonica, ali sve posmatram sa pozitivne strane", rekla je Terzićeva. Terzićeva će 6. marta od 13.25 trčati u kvalifikacijama na 3.000 metara, dok će se finale u toj disciplini održati narednog dana u 18.50. "Nisam imala uslove da se spremim za svoju disciplinu i odlucila sam se da pokušam na 3000 metara. Pomoću kroseva pripremala sam se za dvoranu, možda sam i prva koja to radi", kazala je Terzićeva. 14:55 - Ćavi pregovara sa NjujorkomKapiten Barselone Ćavi Ernandez započeo je pregovore sa ekipom Njujork Sitija oko prelaska na leto u MLS ligu. Ćavi je obavio preliminarne razgovore sa predstavnicima NJujorka u društvu menadžera i njegovog oca u jednom restoranu u Barseloni. Iskusni vezista bi se u slučaju dogovora pridružio nekadašnjem saigraču iz Barselone i reprezentacije Španije Davidu Vilji. Ćaviju ugovor sa katalonskim timom ističe 2016. godine, ali ove sezone nema minutažu kao ranijih godina. On je celu karijeru proveo u Barseloni, odigrao je 747 utakmica i postigao 84 gola.

14:30 - Igrači u MLS ligi prete štrajkomAmerička fudbalska liga (MLS) nalazi se pred štrajkom igrača, pošto su dva dana uoči starta sezone propali pregovori o novom kolektivnom ugovoru. Sindikat fudbalera (MLSPU) i predstanici klubova i lige nisu uspeli da se dogovore oko novih uslova petogodišnjeg ugovora (CBA) na sastanku u Vašingtonu. Prethodni kolektivni ugovor istekao je 31. januara. Sezona u MLS ligi počinje u petak, kada branilac titule LA Galaksi dočekuje Čikago.14:05 - Simeone želi KavanijaTrener madridskog Atletika Dijego Simeone zainteresovan je za napadača Pari Sen Žermena Urugvajca Edinsona Kavanija. Simeone je telefonom razgovarao sa Urugvajcem. Ipak, za ovaj transfer Atletiko bi morao da plati visoku cenu, a pominje se mogućnost da Madriđani prodaju Marija Mandžukića, Arde Turana i Kokea, kako bi na leto eventualno doveli Kavanija. Urugvajac je 2013. iz Napolija u PSŽ prešao za rekordni trnasfer u francuskom fudbalu od 64 miliona evra.

13:37 - Nevil: Liverpul je sada mnogo veća pretnjaBivši fudbaler Mančester junajteda Geri Nevil rekao je danas da se boji da će njegov nekadašnji klub izgubiti bitku s Liverpulom za mesto u Ligi šampiona. "Moji najveći komplimenti Liverpulu zbog pobede nad Mančester sitijem i načina na koji trenutno igraju, zbog čega sam u nedelju napustio Enfild kao zabrinut čovek", napisao je Nevil u svojoj najnovijoj kolumni za Dejli Telegraf. Liverpul je prošlog vikenda pobedio Mančester siti sa 2:1 i trenutno je šesti na tabeli Premijer lige sa 48 bodova, dva manje od Mančester junajteda koji je na četvrtom mestu. "Prvi put sam ove sezone zabrinut da li Junajted može da pobedi Liverpul u borbi za mesto u Ligi šampiona. Podržavam Junjated cele sezone i nastaviću, ali pošteno je reći da se Liverpul sada pojavio kao mnogo veća pretnja nego što sam smatrao pre nekoliko nedelja", rekao je Nevil.13:22 - Gvardiola ne napušta Bajern ovog letaTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola demantovao je danas tvrdnje medija da će se vratiti u Barselonu na kraju sezone. "Srećan sam u Bajernu. Nema teorije da ću napustiti Bajern ovog leta. Imam ugovor, a i nisam dobio nikakve druge ponude", rekao je Gvardiola, prenosi portal goal.com. Gvardiola je dodao da se nada da će još dugo ostati u tom nemačkom klubu. "Nadam se da ću ostati u Bajernu još četiri, pet, šest godina. Sve zavisi od želja kluba i od moje situacije, ali za sada to nije ni važno", rekao je Gvardiola. Gvardioli koji je u Bajern došao 2013. godine iz Barselone, aktuelni ugovor ističe u junu 2016. godine, a pregovori o nastavku saradnje odloženi su za leto, zbog čega nemački mediji spekulišu da bi španski trener mogao da se vrati u Španiju ili da pređe u Mančester siti.

12:55 - Tventeu oduzeta tri boda zbog finansijskih neregularnostiFudbalska asocijacija Holandije oduzela je Tventeu tri boda zbog finansijskih nepravilnosti, prenela je danas agencija AP. Tvente je nakon ove kazne na devetom mestu na tabeli sa 32 boda iz 25 mečeva, što je duplo manji bodovni saldo od onog kojeg ima vodeći PSV Ajndhoven. Predsednik holandskog prvoligaša Aldo van der Lan ocenio je oduzimanje bodova kao "potpunu katastrofu za klub". Tvente je ranije upozoren od strane nacionalne fudbalske asocijacije da dovede u red svoje finansije i da će u suprotnom biti kažnjen. Novi finansijski direktor Tventea Gerald van den Belt rekao je da će reforme biti bolne, ali da su neophodne. 12:28 - Boateng: Odbio sam BarselonuFudbaler Bajerna iz Minhena Žerom Boateng otkrio je danas da je odbio ponudu Barselone na početku ove sezone. Katalonski klub je prošlog leta želeo da pojača odbranu, a jedna od želja Barselone bila je upravo Boateng. Međutim, on je odlučio da ostane u Bajernu. "Ne znam detalje, ne znam koliko je Barselona ponudila za mene, ali istina je da su želeli da me dovedu. Izuzetno laska kad klub kao što je Barselona pokaže interesevanje za tebe, ali došlo je vreme kada se ne napušta Bajern i odlazi u Barselonu kako bi se osvojila Liga šampiona", rekao je Boateng za Bild. "Igram za jedan od četiri najbolja kluba na svetu. Ne postoji bolji klub za nemačke fudbalere od Bajerna. Bio bih oduševljen kada bih ostao ovde još dugo, kada bih ovde završio karijeru i osvojio još mnogo trofeja", dodao je on. Boateng koji ima ugovor s Bajernom do 2018. godine, na Alijanc arenu je došao 2011. godine iz Mančester sitija, a do sada je u dresu šampiona Bundeslige odigrao više od 150 utakmica.11:54 - Atalanta smenila Kolantuona, novi trener RejaItalijanski fudbalski klub Atalanta otpustio je trenera Stefana Kolantuona i na njegovo mesto postavio Edoarda Reju."Atalanta se zahvaljuje Kolantuonu na svemu što je uradio za klub i želi mu mnogo uspeha u nastavku karijere", navedeno je na zvaničnom sajtu kluba.Reja će na klupi Atalante debitovati u nedelju protiv Parme, ukoliko domaćin bude mogao da organizuje meč zbog finansijskih problema. Reja je tokom karijere vodio između ostalih Veronu, Bolonju, Đenovu, Kataniju, Kaljari, Napoli, Hajduk iz Splita i Lacio. Atalanta se nalazi na 17. mestu na tabeli Serije A, samo tri boda više od Kaljarija i mesta koje vodi u niži rang. 11:21 - Noa: Igranje za Francusku nije prioritetKošarkaš Čikago Bulsa Žoakim Noa rekao je danas da ne zna da li će nastupati za reprezentaciju Francuske na predstojećem prvenstvu Evrope i poručio da igranje za nacionalni tim ne predstavlja prioritet u njegovoj karijeri."Igranje za Francusku je sjajno iskustvo, ali nikada nije bilo prioritet. Uvek sam bio iskren, ali neki igrači i ljudi jednostavno to ne razumeju. U prvom planu mi je karijera", rekao je Noa za Lekip.On bi odluku o igranju za "trikolore" mogao da donese do kraja nedelje."Pre nego što donesem odluku da li ću igrati za nacionalni tim, moraću da razgovoram sa ostalim igračima, koje izuzetno poštujem. Trenutno nemam odgovor za čelnike saveza. Nisam u poziciji da odlučujem", dodao je Noa.Selektor Francuske Vensan Kole poručio je da Noa neće dobiti poziv za Olimpijske igre u Riju, ako ne bude igrao na Evropskom prvenstvu.Francuska će biti jedan od domaćina ovogodišnjeg EP, a u prvoj fazi takmičenja igraće u grupi A zajedno sa Finskom, Bosnom i Hercegovinom, Poljskom, Izraelom i Rusijom.

10:55 - Agent: Alveš neće još dugo čekati BarselonuAgent fudbalera Barselone Danija Alveša rekao je danas da je njegov klijent blizu odlaska sa Kamp Noua, da pregovara sa drugim klubom, ali nije otkrio sa kojim. Alvešu u junu ističe ugovor sa Barselonom, a brazilski fudbaler je nedavno otkrio da mu nije ponuđen novi ugovor. "Blizu smo potpisivanja s drugim klubom. Pregovori su u odmakloj fazi. Dani je i dalje dostupan Barsloni, ali neće čekati još dugo. Ljudi pokušavaju da prikažu Danija kao negativca u ovoj situaciji i to nije u redu. Ova situacija je prilično zamorna", kazao je agent Dinora Santana za Rac1. Alveš (31) je u Barselonu došao iz Sevilje 2008. godine i do sada je za taj klub odigrao više od 300 utakmica. Sa katalonskim klubom je osvojio četiri šampionske titule, po dve titule u Ligi šampiona i svetskog klupskog prvaka, četiri Superkupa Španije i po dva Kupa kralja i Superkupa Evrope.

10:23 - Inter i Roma pred kaznom FIFAItalijanski klubovi Inter i Roma suočavaju se sa kaznom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zbog kršenja finansijskog fer-pleja, prenosi danas Gazeta delo Sport. Kako se navodi, Inter bi mogao da bude kažnjen oko sedam miliona evra, ali i smanjenjem igračkog kadra u sledećoj sezoni u nekom od evropskih takmičenja. Sa druge strane, Roma nije previše kršila pravila i biće kažnjena znatno manje finansijski u odnosu na "neroazure". Prethodno su zbog kršenja finansijskog fer-pleja kažnjeni Mančester Siti i Pari Sen Žermen sa po 60 miliona evra, kao i registracije samo 21 igrača za takmičenje u Ligi šampiona ove sezone. UEFA zbog istih stvari nije imala milosti ni prema manjim klubovima, pošto su iz evropskih takmičenja izbačeni Skonto, Metalurg iz Donjecka i Crvena zvezda.

09:58 - Pobede Šarlota, Klivlenda i DenveraU noći između utorka i srede u košarkaškoj NBA ligi odigrano je sedam utakmica, uz pobede Šarlota, Klivlenda i Denvera. Košarkaši Šarlota savladali su na svom parketu Los Anđeles Lejkerse sa 104:103. Za treću pobedu u poslednje četiri utakmice Šarlota najzaslužniji su bili Al Džeferson i Džerald Henderson, koji su ubacili po 21 poen, dok je Mo Vilijams ubacio 20. Upravo je Vilijams ubacio ključne poene u završnici meča sa trijumf Šarlota - trojku minut pre kraja meča i pet poena sa linije za slobodna bacanja u poslednjih 18 sekundi. U redovima Lejkersa najefikasniji je bio Džordan Klarkson sa 23 postignuta poena. Klivlend je kod kuće bio bolji od Bostona sa 110:79, a meč je obeležio Lebron Džejms. Džejms je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 27 poena, što mu je bilo dovoljno da stigne do 21. mesta na listi najboljih strelaca NBA lige. On je do sada postigao ukupno 24.508 poena, pa je na listi najboljih "preskočio" svog nekadašnjeg saigrača iz Majamija Reja Alena. "On je jedan od mojih najboljih prijatelja. Odrastao sam gledajući ga, a onda sam mnogo naučio od njega dok smo igrali zajedno", rekao je Džejms. U ekipi Bostona koja je upisala drugi vezani poraz, samo dvojica igrača su imala dvocifren učinak - Brendon Bas je postigao 15, a Ajzea Tomas 11. Košarkaši Denvera su pobedili Milvoki sa 106:95 i to samo nekoliko sati posle smene trenera Brajana Šoa. Denver je tako prekinuo niz od šest poraza i upisao prvu pobedu na svom terenu još od 14. januara. U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Danilo Galinari sa 26 poena i Kenet Farid sa 14 poena i isto toliko skokova, dok bivši kapiten Partizana Žofre Lovernj nije igrao na ovom meču. U redovima Milvokija najefikasniji je Kris Midlton sa 20 poena. Košarkaši Sakramenta pobedili su u gostima Njujork sa 124:86 i tako Niksima naneli najteži poraz od početka sezone. Najbolji u redovima Kingsa bio je Rudi Gej sa 25 poena, dok je Demarkus Kazins imao učinak od 22 poena i 10 skokova. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Aleksej Šved sa 15 poena. U ostalim mečevima Juta je savladala Memfis sa 93:82, Čikago je bio bolji od Vašingtona sa 97:92, dok je Atlanta, i pored zaostatka od 18 poena tokom meča, pobedila Hjuston sa 104:96.

09:29 - Ana Ivanović u drugom kolu MonterejaAna Ivanović plasirala se jutros u drugo kolo turnira u Montereju, pošto je pobedila Nikol Vajdišovu iz Češke sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6. Srpska teniserka će u drugom kolu igrati protiv Francuskinje Polin Parmentije, koja je ranije eliminisala srpsku teniserku Aleksandru Krunić sa 2:1. Meč Ivanović-Vajdiš trajao je sat i 14 minuta. Ivanović koja je postavljena za prvog nosioca na turniru, u prvom setu je dva puta oduzela servir protivnici, što joj je bilo dovoljno za prednost od 1:0 u setovima. U drugom setu se vodila veća borba, bilo je čak osam brejkova, pa je sve rešeno u taj-brejku u kojem se bolje snašla srpska teniserka i plasirala se u narednu rundu turnira u meksičkom Montereju.

08:50 - Krunić i Jakšić eliminisane u MonterejuSrpske teniserke Aleksandra Krunić i Jovana Jakšić eliminisane su već na startu WTA turnira u meksičkom gradu Monetereju. Krunić je u prvom kolu izgubila od Francuskinje Polin Parmentije sa 3:6, 6:4, 6:1, dok je Jakšić poražena od Slovakinje Magdalene Ribarikove takođe u tri seta - 6:3, 3:6, 7:5. Od srpskih teniserki na turniru je još ostala Ana Ivanović, koja u noći između utorka i srede bila bolja od Čehinje Nikol Vajdišove. Turnir u Montereju igra se za nagradni fond od 500.000 dolara.

08:50 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track