KUP SRBIJE: Partizan i Javor optimisti pred finale
Foto: FSS

Borba za trofej

KUP SRBIJE: Partizan i Javor optimisti pred finale

Fudbal -

U predstojećem finalu Kupa Srbije Javor Matis će se boriti za slavu i prvi trofej, a Partizan za spas sezone.

U finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije sastaće se Partizan i Javor Matis, kome je to prvo finale u dugogodišnjoj istoriji postojanja kluba. Partizan će imati priliku da trinaesti put podigne pobednički pehar.

Na konferenciji za štampu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi predstavnici finalista, trener i kapiten Partizana Ivan Tomić i zamenik kapaitena Darko Brašanac, kao i prvi stručnjak Javora Matisa Mladen Dodić i kapiten Milovan Milović, izrazili su spremnost da do poslednjeg atoma snage ulože trud kako bi pobednički pehar došao u njihove ruke.

Partizan, Javor, kup Srbije, Foto: FSS
Partizan, Javor, kup Srbije, Foto: FSS

Finalna utakmica igra se u sredu u Gornjem Milanovcu sa početkom u 19,00 sati. Partizan je na putu do finala bio bolji od Sinđelića (Beograd), Voždovac Radničkog (Niš) i Spartak, dok je Javor bio uspešniji od Novog Pazara, Čukaričkog, Vojvodine i Borca. U prošlogodišnjem finalu Čukarički je savladao Partizansa (1:0).

,,Javor nikada do sada u istoriji dogoj 104 godine nije imao prilike da osvoji trofej. Finale kupa je, pored derbija Partizana i Crvene zvezde, najveća utakmica našeg fudbala. Znamo da se Partizanu ne može pretiti, ali mi želimo da prvi put donesemo Javoru i Ivanjici neki trofej. U proteklom periodu takmičenja dobro smo igrali u Kupu. Nadam se da će tako biti i i finalu", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Dodić.

Trener Partizana Ivan Tomić smatra da je predstojeće finale najvažnija utakmica za njegov klub u ovoj polusezoni.

,,Kup je ovog proleća za nas bio prioritetno takmičenje. Osvajanje trofeja za nas je osnovni cilj ovog proleća. Mi poštujemo Javor, koji je protiv Partizana uvek igrao motivisano. Prihvatamo ulogu favorita, ali nismo nadmeni. Imamo puno mladih igrača, koji u kombinaciji za starijima mogu da donesu Partizanu novi trofej", smatra Tomić.

Zamenik kapitena Partizana Darko Brašanac je rekao da je veoma ponosan na to što će biti deo istorije.

,,Spremni smo i motivisani za finale. Želimo da osvajanjem trofeja završimo turbulentnu polusezonu za naš klub. Poštujemo protivnika, ali se nadamo trofeju", rekao je Brašanac.

Partizan, Javor, kup Srbije, Foto: FSS
Partizan, Javor, kup Srbije, Foto: FSS

Iskusni kapiten Javora Milovan Milović, koji je jednu sezonu nastupao za Partizan, je rekao:

,,Meni je bila čast što sam u odličnoj generaciji, kojoj je pripadao i Tomić, igrao za Partizan. To su lepe uspomene. Bez obzira na to, nama je cilj da ostojimo trofej i tako prvi put u stogodišnjoj istoriji našeg kluba prvi put gradu podarimo tako značajan uspeh", poručio je Milović.

U slučaju nerešenog rezultata posle regularnog dela meča, igraće se produžeci dva puta po 15 minuta, ali ako i tada bude nerešeno, pobednika će odlučiti penali.

Karte za predstojeće finale prodaju se po ceniod 500 dinara zapadni i istočni sektor, dok će ulaznice za severnu tribinu stadiona Metalca koštati 300 dinara. Kapacitet stadiona je 5.000 mesta.

Susret između Partizana i Javora Matisa igra se 11. maja u Gornjem Milanovcu sa početkom u 19,00 sati. Suđenje je povereno našem internacionalcu Miloradu Mažiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track