(KURIR TV) KARADŽIĆ: Imam samo jednu ranu!
Foto: Adria Media TV

Evo šta je Tole rekao na oproštaju

(KURIR TV) KARADŽIĆ: Imam samo jednu ranu!

Fudbal -

Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da su rezultati A reprezentacije tokom njegovih osam godina na čelu Saveza "jedina rana".

Karadžić, od danas počasni predsednik, poželeo je mnogo sreće nasledniku Slaviši Kokezi.

"Puno uspeha želim Kokezi, biće mu potrebno mnogo znanja i veštine. Sa svojim iskustvom mu stojim na raspolaganju, bezrezvno, kako bismo učinili srpski fudbal još boljim. U dobrom stanju ostavljam Savez, račun za osam godina nije bio nijednom u blokadi i sve vreme je bio stabilan. Za vreme mog mandata smo poboljšali infrastrukturu, ponosan sam na izgradnju Kuće fudbala, jedne od najmodernijih u ovom delu Evrope", rekao je Karadžić novinarima u Staroj Pazovi.

On je dodao da je, bez lažne skromnosti, mnogo urađeno tokom njegova dva mandata.

"Sagradili smo mnogo stadiona sa veštačkom travom i uradili dosta na planu infastrukture. Sportski centar nam je već mnogo dao i predstavlja čvrst temelj. Urađene su i prve smernice za izgradnju Nacionalnog stadiona i na tom putu imaćemo pomoć UEFA i FIFA, jer smo u svetu duboko poštovan Savez".

Kao "jedinu ranu" Karadžić je apostrofirao loše rezultate A tima, ali i istakao da je omladinska reprezentacija osvajanjem titule prvaka sveta na Novom Zelandu napravila najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

"Ostvarili smo najveći uspeh u istoriji našeg fudbala, obradovali naciju, slavili pred više od 100 hiljada ljudi. To se nikada neće zaboraviti i daj Bože da se ponovi. Rana je samo jedna, rezultat A reprezentacije. Tome su kumovali dogadaji na terenu, ali i mnogi van njega. Ali, sada sigurno nije vreme ni mesto da otvaram tu bolnu temu i koristim reči koje ne priliče ovom svečanom događaju", poručio je Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track