Srbiju očekuju tri provere

(KURIR TV) ORLOVI PONOVO ZAJEDNO: Muslin okupio fudbalere

Fudbal -

Najbolja reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

1 / 11 Foto: Adria Media TV

Već u utorak u ranim prepodnevnim časovima Orlovi odlaze na Zlatibor gde će boraviti do prve, od tri provere u majsko-junskom terminu, protiv Kipra, 25. maja u Užicu.

Šest dana kasnije, 31. maja u Novom Sadu, izabranike selektora Slavoljuba Muslina očekuje duel sa Izraelom, a 5. juna u Monte Karlu, susret sa Rusijom.

Selektoru reprezentacije javili su se:

golmani: Vladimir Stojković (Makabi, Haifa), Predrag Rajković (Makabi,Tel Aviv), Damir Kahriman (Crvena zvezda), Aleksandar Jovanović (Radnički, Niš),

igrači odbrane: Antonio Rukavina (Viljareal), Milan Rodić (Krila Sovjetov), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Filip Mlademović (Keln), Slobodan Rajković (Darmštad 98), Matija Nastasić (Šalke 04), Nemanja Milunović (BATE Borisov), Uroš Spajić (Tuluz), Branislav Ivanović (Čelsi), Nikola Maksimović (Torino), Aleksandar Sedlar (Metalac),

igrači sredine terena: Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Matić (Čelsi), Saša Zdjelar (Olimpijakos), Marko Grujić (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Sautempton), Adem Ljajić (Inter), Nemanja Maksimović (Astana),

napadači: Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Lazar Marković (Fenerbahče), Andrija Živković (Partizan), Filip Kostić (Štutgart), Nemanja Mihajlović (Partizan), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Nikola Stojiljković (Braga) i Andrija Pavlović (Čukarički).

Muslin u problemu, povređeno nekoliko reprezentativaca

Fudbalska reprezentacija Srbije u predstojećim prijateljskim utakmicama neće moći da računa na povređene Ljubomira Fejsu i Nemanju Gudelja, saopštio je danas selektor Slavoljub Muslin.

"To su, nažalost, tužne vesti. Neću zvati nove igrače, ima ih dovoljno. Nadam se samo da neće biti novih povreda", rekao je Muslin novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.

Fejsa je povredio oko i neće moći da trenira 15 dana, dok se Gudelj vratio povređen sa turneje sa svojim klubom Ajaksom u Kini.

"Pokušavao sam, da vidim da li može bar da trenira sa nama, ali mu je klub zabranio. Njegov izostanak nema veze sa poslednjim otkazom reprezentaciji, raspoložen je da igra, ali nadam se da će biti tu na sledećem okupljanju", kazao je Muslin.

Takođe, Nemanja Maksimović i Nemanja Matić biće u ekipi samo za prvu utakmicu protiv Kipra u Užicu. Maksimović ima obaveza u Astani, pošto tamošnje prvenstvo u toku, dok će Matić 26. maja otputovati na lečenje u Englesku.

"Matić neće moći da igra prve tri kvalifikacione utakmice, ali sam voleo da bude sa nama i da trenira. Bitno je da bude spreman kada bude bilo najpotrebnije", rekao je Muslin.

Reprezentacija Srbije je dobila pojačanje u stručnom štabu, pošto se Muslinovim saradnicima pridružio Goran Djorović. (BETA)

Branislav Ivanović: O Muslinu sve najboljeKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da su predstojeće prijateljske utakmice sa Kiprom, Izraelom i Rusijom veoma bitne kako bi se tim uigrao pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. "Očekuju nas jako važne utakmice, jer bi trebalo da se uigramo, prihvatimo zahteve selektora i spremno dočekamo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Svi želimo isto i učinićemo sve da dođemo do cilja", rekao je Ivanović na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi. Fudbaler londonskog Čelsija ističe da je neophodno jedinistvo jer samo tako može da se obezbedi plasman na prvenstvo sveta u Rusiji. "Samo zajedno možemo do cilja, da svi dišemo kao jedan. Odabir gradova prijateljskih utakmica je dobar, raduje me da igramo u unutrašnjosti. Da Srbija bude uz nas u sredu u Užicu, a onda u Novom Sadu", poručio je Ivanović, uz konstataciju da su na spisku Srbije trenutno najbolji igrači. Prema njegovim rečima selektor Slavoljub Muslin predočio je igračima zahteve na prvom sastanku. "Upoznao nas sa nekim stvarima i zahtevi su jasni. Na svima nama je da naredne dve nedelje iskoristimo na najbolji mogući način. O njemu kao treneru i čoveku mislim sve najbolje", zaključio je Ivanović, koga je Muslin svojemeno dočekao kao trener u Lokomotivi prilikom transfera iz OFK Beograda. (Tanjug)

Tadić: Neće nam biti lakoFudbalski reprezentativac Srbije Dušan Tadić rekao je da njegovoj ekipi neće biti lako u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, ali da se nada uspehu. "Završila se naporna sezona pošto u Engleskoj nema zimske pauze, ali važno da se sve završilo kako treba. Novi početak sa novim selektorom, nadamo se da će sve biti kako treba. Imamo tri utakmice da se upoznamo sa njim, da vidimo šta zahteva od nas. Nadam se da će rezultati doći. U fudbalu više nema laganih utakmica, to je bilo pre. Sve ekipe u našoj grupi imaju kvalitet i neće biti nimalo lako, ali moramo da uradimo sve što je do nas da se pripremimo kako treba i onda neće biti problema", rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi. Fudbalere predvodi novi selektor Slavoljub Muslin. Tadić, koji igra za Sautempton, odbio je da igra za državni tim dok je selektor bio Ćurčić. "Nisam pričao sa Muslinom o tome, malo smo porazgovarali. Rekao mi je da veruje u mene, da moj odnos mora da bude dobar. To kod mene nikada nije bio problem, ja sam profesionalac i volim otvoren i korektan odnos. Nikada neće biti problema što se toga tiče. Za sada su pozitivni utisci, ali tek smo se upoznali, nadam se da će sve biti kako treba i da ćemo imati uspeha, što je najbitnije", rekao je Tadić. Fudbaler Liverpula Marko Grujić rekao je da je u reprezentaciji mnogo kvalitetnih igrača koji moraju da se ukomponuju. "Ima mnogo novih igrača, upoznali smo se sa selektorom i članovima stručnog štaba, predložio nam je planove i način rada i mislim da ćemo funkcionisati odlično. Kao što je i on naglasio, jedinstvo u ekipi je najbitnije. Kvalitet imamo, iskusne igrače koji igraju u najvećim evropskim klubovima. Bitno je da se dobro ukomponuje i mislim da će sve biti u redu", rekao je Grujić.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track