Orlovi se oštre za San Dijego

(KURIR TV) SRBI IDU KOD TRAMPA: Fudbaleri održali trening pred put u SAD

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin vodio je danas trening sa ekipom koja će 29. januara igrati protiv selekcije SAD u San Dijegu.

1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Reprezentacija Srbije sastavljena je od najboljih igrača domaće Superlige.

Ekipi su se poslednji pridružili fudbaleri Crvene zvezde Filip Manojlović i Srđan Plavšić koji su u ponedeljak odigrali prijateljsku utakmicu na klupskim pripremama u Sloveniji.

Srbija će biti prvi nacionalni tim koji će gostovati selekciji SAD od dolaska na mesto predsednika Donalda Trampa.

Klisura i Manojlović: Želimo da se dokažemoFudbaler Bačke, Marko Klisura rekao je danas da nema tremu pred nastup za nacionalnu selekciju i dodao da se nada dobrom rezultatu u prijateljskom meču protiv SAD u San Dijegu."Poziv koji se sanja, a predstavlja veliku čast... Da li imam tremu? Ne. Verujem u sebe, verujem u saigrače. I nadam se dobrom epilogu", rekao je Klisura za sajt Fudbalskog saveza Srbije.Utakmica između Srbije, za koju će igrati fudbaleri iz srpskog prvenstva, i SAD igraće se u nedelju u San Dijegu."Znam da nas očekuje jak rival, veoma motivisan, ali imamo i mi ogromnu želju da se pokažemo i dokažemo. Na nama je da se prilagodimo zahtevima i na pravi način odgovorimo izazovu", rekao je Klisura.Pored neugodnog rivala, problem može da predstavlja i dug put, promena vremenske zone i, naravno, temperaturni šok."Deluje naporno, ali mislim da ćemo uspeti sve to da premostimo i spremno uđemo u meč. Imaćemo i dva treninga u San Dijegu, da se uigramo, postavimo na pravi način", naveo je defanzivac Bačke.Stadion u San Dijegu može da primi 70.000 gledalaca, a Klisura je rekao da to može samo pozitivno da deluje na njegovu ekipu."Pune tribine su motiv više i mene lično takav ambijent ne sputava već naprotiv, stimuliše", rekao je on.Klisura je ponikao u Vojvodini, nosio je i dres Rada, a sada će iz dresa Bačke debitovati za Srbiju."Igrao sam u mlađim selekcijama za reprezentaciju i drago mi je da sam dočekao i ovaj trenutak. Privilegija je biti ovde i zato je na svima nama da opravdamo poziv selektora", rekao je Klisura.Slično razmišlja i golman Crvene zvezde Filip Manojlović, kome je ovo drugo okupljanje sa A reprezentacijom koju čine igrači iz Super lige."Bio sam u Kataru, ali nisam branio. Drago mi je, naravno, da sam ponovo dobio poziv selektora Muslina", rekao je mladi reprezentativac Srbije.I Manojlović je naveo da dug put i promena klime ne bi trebalo da predstavljaju veliki problem."Sve ide u rok službe, a moć prilagođavanja stoji nam u opisu posla. Imamo malo dana, ali opet dovoljno vremena da se uklopimo. Neće nam predstavljati problem ni dug put, promena klime. Uživamo u ovom trenutku i sve što želimo jeste da ostavimo dobar utisak i ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Manojlović.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track