KURIR ZAVIRIO U GROFOVU KANCELARIJU: Slika iz Barija me inspiriše!
Foto: Dragana Udovičić

Ekskluzivno

KURIR ZAVIRIO U GROFOVU KANCELARIJU: Slika iz Barija me inspiriše!

Fudbal -

Štoperica i sat su glavni rekviziti koje trener Crvene zvezde koristi za rad, a prostoriju u kojoj boravi krasi slika generacije iz Barija 1991.

Prolećni deo fudbalske sezone u Srbiji počinje za vikend, a Kurir je zavirio u kancelariju Miodraga Božovića, trenera Crvene zvezde, aktuelnog lidera i šampiona Srbije.

I one su na zidu Grofove kancelarije... Slike, poklon Zorana Avramovića
I one su na zidu Grofove kancelarije... Slike, poklon Zorana Avramovića

Kutak u kojem Grof provodi veliki deo svog radnog vremena budi lepa sećanja, jer su u njemu sedele mnoge trenerske veličine. Kancelarija šefa Zvezdinih fudbalera nije velika, ali je sve na svom mestu. Uglavnom su tu stvari i rekviziti koje Božović koristi za posao, mada ima i nekih sitnica koje mu mnogo znače i na koje je ponosan.- Bez štoperice i sata ne mogu da radim jer su mi bitni zbog igrača. Pištaljku ne koristim (smeh)... Tu su televizor i laptop, preko kojih sa saradnicima analiziram protivnike. Što bi se reklo, tako spremamo taktiku - otkrio nam je Božović.

Upečatljivo, u kancelariji Miodraga Božovića nema mnogo zidnih fotografija. Svega tri. Na onu koja je iznad njegovog radnog stola posebno je ponosan. Baš ta fotografija najbolje odslikava moć giganta iz Ljutice Bogdana.- Generaciju iz Barija 1991. svaki zvezdaš mora da čuva i poštuje. Ta fotografija je tu da nas sve podseti ko je i šta je bila Crvena zvezda. Evropski i svetski šampion! Tu je i slika pet Zvezdinih zvezda, velikih asova koji su pravili istoriju kluba. I poslednja u nizu, najnovijeg datuma, predstavlja fudbalere Crvene zvezde u žaru borbe. Nju sam dobio na poklon od Zorana Avramovića, pre skoro dve godine kada sam se vratio u klub - objasnio je Grof.

Sredstvo za rad... Sat, pištaljka i štoperica
Sredstvo za rad... Sat, pištaljka i štoperica

VernikKRST SA OSTROGA NA STOLUMiodrag Božović je čovek tradicionalista, koji drži do svojih korena i vere. Pravoslavnu veru poštuje, slavi Svetog Nikolu. Neizbežan detalj je i krst iz manastira Ostrog, koji stoji na Grofovom radnom stolu. Prošlog proleća bio je očaran boravkom u manastiru Gračanica na Kosovu i Metohiji, kada se živo interesovao za život bratstva i tešku situaciju Srba u pokrajini.

Aleksandar Radonić

Bonus video

Pet razloga zbog kojih je Crvena zvezda favorit u Kupu Radivoja Koraća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track