KVALIFIKACIJE ZA SP: Minimalac Hrvata, Island pobedio tzv Kosovo, Albanci pali u Italiji
Foto: Reuters

Bez iznenađenja

KVALIFIKACIJE ZA SP: Minimalac Hrvata, Island pobedio tzv Kosovo, Albanci pali u Italiji

Fudbal -

Fudbaleri Hrvatske su u Zagrebu pobedili Ukrajinu sa 1:0 u petom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Jedini gol na meču postigao je Nikola Kalinić u 38. minutu. Ivan Rakitić je sjajno asistirao petom, a Kalinić je potom postigao odličan gol sa oko 13-14 metara.Reprezentacija Islanda je u gostima slavila protiv Kosova sa 2:1, dok je Turska ranije danas pobedila Finsku sa 2:0.

Hrvatska je prva u Grupi I sa 13 bodova, Island je drugi sa tri boda manje, a Ukrajina i Turska imaju po osam. Finska i Kosovo su na dnu tabele sa jednim bodom.

Fudbaleri Španije su na svom terenu savladali Izrael sa 4:1 u petom kolu Grupe G. Golove za Španiju postigli su David Silva, Vitolo, Dijego Kosta i Isko, dok je strelac jedinog pogotka za Izrael bio Lior Refaelov.

Italija je na svom terenu pobedila Albaniju sa 2:0, a golman domaće ekipe Đanluiđi Bufon odigrao je svoju hiljaditu utakmicu. Strelci za pobednički tim bili su Danijele de Rosi i Čiro Imobile.

Meč u Palermu je na kratko bio prekinut jer su navijači Albanije paljilji baklje i bacali petarde i napravili tako pravu "dimnu zavesu".

Reprezentacija Makedonije je u istoj grupi slavila protiv Lihtenštajna sa 3:0 i tako upisala svoje prve bodove u kvalifikacijama.

Španija i Italija imaju po 13 bodova, Izrael je sakupio devet, a Albanija šest bodova. Makedonija je na petom mestu sa tri boda, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track