LAKO JE BITI PREDSEDNIK S TUĐIM PARAMA: Đurić ne shvata ozbiljno Toletovu kandidaturu!
Foto: Marina Lopičić

PATKA

LAKO JE BITI PREDSEDNIK S TUĐIM PARAMA: Đurić ne shvata ozbiljno Toletovu kandidaturu!

Fudbal -

Tomislav Karadžić se šali, nerealno je očekivati da država bilo kom klubu da deset miliona evra pomoći, kaže bivši predsednik Partizana

Izjavu Tomislava Karadžića da bi rado preuzeo funkciju predsednika Partizana, ali pod uslovom da od države dobije pomoć od deset miliona evra, bivši prvi čovek kluba iz Humske Dragan Đurić tumači kao šalu!Prema njegovim rečima, ekonomska situacija u zemlji je takva da je nemoguće očekivati da bilo koji klub dobije toliki novac i da je nužno da novi predsednik sam obezbedi finansijska sredstva, a ne da se uzda u državu.- Kad vam država da 10-15 miliona evra, onda svako može da bude predsednik. To onda nije nikakav problem. Dok sam bio na čelu kluba, bili smo najbolji u zemlji, igrali Ligu šampiona i Ligu Evrope, a od države smo za sve to vreme dobili samo 900.000 evra. Ne znam zašto bi sada nekome dali 10 miliona. Država treba da smanji novac koji daje sportskim klubovima, a ne da ih povećava - kaže Đurić.Otkad je odlaskom Zorana Popovića predsednička fotelja u Humskoj ostala upražnjena, Dragan Đurić je odlučio da podrži kandidata takozvane opozicije Nenada Bjekovića, ali smatra da u klubu mora da bude mesta i za Tomislava Karadžića.- Bilo bi mi drago da u Partizanu budu i Nenad Bjeković i Tomislav Karadžić, kao i mnogi drugi viđeniji partizanovci, ali svi znate kome ide moj glas i o tome ne treba posebno da pričam. Iskreno, smatram da se Tole šali kad kaže da će samo pod tim uslovima doći u klub jer svi znamo da država neće dati toliki novac. Ne mislim samo Partizanu, nego i bilo kom drugom klubu, što potpuno razumem, budući da ima mnogo drugih adresa na koje bi trebalo uplatiti novac - kaže Đurić.

Ne vole ga baš svi partizanovci... Tomislav Karadžić
Ne vole ga baš svi partizanovci... Tomislav Karadžić

Rešenje blizuSKUPŠTINA DO KRAJA MESECAPrvi pokušaj da u Humskoj pronađu zamenu za odlazećeg predsednika Zorana Popovića umalo je završen opštom tučom skupštinskih delegata, repriza nije ni održana zbog nedostatka kvoruma, a konačni rasplet ove zamršene situacije trebalo bi da bude poznat do kraja meseca. Naime, prema saznanjima Kurira, nova skupština će biti zakazana do kraja meseca i tada bi crno-beli konačno trebalo da dobiju novog glavnokomandujućeg.

RekorderSALE JE LEGENDAPosle više od tri decenije rekord Momčila Vukotića po broju nastupa za Partizan za koju nedelju trebalo bi da bude srušen.- Saša Ilić je istinska legenda Partizana, koji zaslužuje da ostane upamćen kao fudbaler s najviše nastupa za naš klub. Ako je neko zaslužio da obori rekord Moce Vukotića od 791 utakmice, to je onda on. Mogu da kažem da se osećam privilegovano što sam imao priliku da sarađujem s njim i ponosan sam na to - kaže Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track