LIGA EVROPE: Škuletić skida mrak u Turskoj
Foto: REUTERS Marko Djurica

Partizan u Istanbulu juri prvi gol

LIGA EVROPE: Škuletić skida mrak u Turskoj

Fudbal -
Crno-beli gostuju Bešiktašu i nadaju se da će napokon ove sezone zatresti mrežu rivala u ovom takmičenju

Fudbaleri Partizana imaju večeras (19.00) u Istanbulu poslednju priliku da se uključe u borbu za prolaz u dalji tok takmičenja Lige Evrope, a za to im je potreban trijumf u duelu protiv Bešiktaša.Domaći tim je pre dve nedelje u Beogradu ostvario pobedu od 4:0, nanevši najubedljiviji poraz crno-belima na evropskim mečevima u Humskoj, i po svemu viđenom Turci su favoriti. Ipak, u taboru jedinog srpskog predstavnika na međunarodnoj sceni ne žele unapred da se predaju.

- Da se razumemo, Bešiktaš jeste kvalitetniji tim od nas, ali mi ne želimo da se predamo. Daleko od toga da pretimo rivalu, ali imamo cilj da popravimo utisak iz meča u Beogradu, a to znači da želimo gol i mislim da smo ga zaslužili - kaže napadač Petar Škuletić i nastavlja:- Samim plasmanom u Ligu Evrope mi smo napravili veliki uspeh, a niko nije ni očekivao da osvojimo ovo takmičenje. Igraćemo koliko možemo, rival je pod blagim pritiskom zbog nešto lošijih rezultata u domaćem prvenstvu, pa ćemo pokušati da iskoristimo taj njihov trenutak slabosti.Golom u derbi meču protiv Vojvodine Petar Škuletić je prekinuo niz od 425 minuta bez pogotka, a veruje da je došlo vreme da Partizan prekine seriju neefikasnosti u Ligi Evrope.- Nisam se opterećivao tim podatkom koliko nisam postizao gol jer smatram da sam igrao dobro i ulazio u šanse. Sada sam protiv Vojvodine uspeo u toj nameri, ostvarili smo značajnu pobedu, i to nam daje podstrek za dalje. Odigraćemo onako kako umemo i nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat i konačno postići pogodak u ovom takmičenju - kaže Škuletić.

Volkov optimistaDOK JE 0:0, DOBRO JEPosle nekoliko utakmica pauze na poziciji levog beka zaigraće crnogorski reprezentativac Vladimir Volkov, koji je uveren da će Partizan odigrati mnogo bolje nego u Beogradu.- Svi razmišljamo pozitivno i pre utakmice se nadamo trijumfu, ali ne mogu da prognoziram. Ne znam koji će rezultat biti na kraju, mada, dok je 0:0, nama je dobro. Rivalu se u Beogradu sve poklopilo i uveren sam da im danas neće biti tako lako kao što je to bio slučaj na našem stadionu - kaže Volkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track