GVARDIOLA SE VRAĆA NA NOU KAMP: Barselona protiv Bajerna, Juventus na Real u polufinalu LŠ
Foto: Twitter

Kakav žreb

GVARDIOLA SE VRAĆA NA NOU KAMP: Barselona protiv Bajerna, Juventus na Real u polufinalu LŠ

Fudbal -
Prve utakmice polufinala LŠ biće odigrane 5. i 6. maja, a revanši nedelju dana kasnije

NION - Fudbaleri Barselone igraće protiv Bajerna, a Juventus sa Realom u polufinalu Lige šampiona, odlučeno je danas žrebom u Nionu.Prve utakmice biće odigrane 5. i 6. maja, a revanši nedelju dana kasnije. Barselona i Juventus će biti domaćini u prvim utakmicama.Finale je na programu 6. juna u Berlinu. Titulu brani Real.

Barselona i Bajern su odigrali osam međusobnih duela, šest u Ligi šampiona i dva u Ligi Evrope. Barselona ima jednu pobedu, dva meča su završena remijem, a čak pet puta je pobedio Bajern. Ova dva tima su poslednji put igrali u polufinalu LŠ 2013. Bajern je pobedio u oba meča (3:0 i 4:0).Real i Juventus igrali su sedam mečeva, šest zvaničnih i jedan prijateljski. Juventus je pobedio na četiri meča, a Real na dva, dok je jedan duel završen bez pobednika. Poslednji put igrali su 2013. u grupnoj fazi LŠ. Real je pobedio na svom terenu 2:1, dok je u Torinu bilo 2:2."Uveren sam da ćemo u obe utakmice prikazati najbolje i videćemo da li će to biti dovoljno da nastavimo našu seriju. Srećni smo što smo u polufinalu posle 12 godina, igrao sam protiv Reala i izbacili smo ga. To će biti veoma uzbudljivo polufinale", rekao je funkcioner Juventusa Pavel Nedved. Direktor Reala Emilio Butragenjo rekao je da je prednost njegove ekipe to što će revanš protiv Juventusa igrati na svom terenu. "Pokušaćemo da steknemo prednost i u prvom meču. To će biti fascinantno polufinale, sa dve iskusne ekipe sastavljene od kvalitetnih igrača. Očekujem težak duel, Juventus se dobro brani i dobro je taktički pripremljen", rekao je Butragenjo. Real je prošle sezone osvojio 10. titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu posle produžetaka pobedio gradskog rivala Atletiko sa 4:1. "Prošle sezone smo imali najteži žreb, ali ispalo je da smo lako izbacili Bajern u polufinalu. Čestitam Juventusu na plasmanu, za nas će biti čast da igramo protiv njih. Ako nam se oporave neki igrači od povreda biće još bolje, ali u svakom slučaju biće težak duel", rekao je on. Bajern je pobedio u tri od poslednje četiri utakmice na stadionu Barselone. Nemačku ekipu predvodiće bivši trener Barselone Pep Gvardiola. "Nisam iznenađen žrebom, ali za Bajern prva utakmica na domaćem terenu pravi razliku. Dobro poznajemo Gvardiolu. Naš trener Luis Enrike i Gvardiola se dobro poznaju i to će doneti neku drugu notu utakmici", rekao je potpredsednik Barselone Đordi Mestre. Fudbaler Bajerna iz Minhena Pol Brajtner rekao je da je njegova ekipa dobila najtežeg protivnika. "Biće teško doći do finala. Moraćemo da budemo kompletni u obe utakmice ako želimo da pobedimo Barselonu. Barselona ima odlične igrače i ove sezone su impresivni. Primili su malo golova, a postigli mnogo...", rekao je Lam. Ranije danas obavljen je žreb polufinala Lige Evrope. Fudbaleri Napolija igraće protiv Dnjepra, a Sevilja sa ekipom Fiorentine u polufinalu Lige Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu.

Napoli i Sevilja će biti domaćini u prvim mečevima polufinala koji su na programu 7. maja. Revanši će biti odigrani nedelju dana kasnije. Finale je na programu 27. maja u Varšavi. Pobednik će prvi put u istoriji iduće sezone obezbediti mesto u grupnoj fazi takmičenja Lige šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track