LUIS ENRIKE PRETI: Izbacićemo Juventus
Foto: Profimedia

I posle 3:0 Barselona veruje u još jedan podvig

LUIS ENRIKE PRETI: Izbacićemo Juventus

Fudbal -

Katalonci poraženi rezultatom 3:0 od Juventusa u prvom kolu četvrtfinala Lige šampiona, ali veruju u prolaz u polufinale

Osmina finala Lige šampiona donela je jedan od najčudesnijih preokreta u istoriji fudbala, kad je Barselona posle poraza od 0:4 uspela u revanšu da savlada PSŽ rezultatom 6:1 i nastavi takmičenje, a pitanje dana glasi - mogu li Katalonci, i posle poraza od Juventusa 0:3, da ponove taj uspeh.Ovim pitanjem će se fudbalski svet zanimati do 19. aprila, za kada je zakazan revanš na Nou kampu, a trener španskog tima Luis Enrike tvrdi da je nešto tako zaista moguće.Revanš će biti lakši- Naravno da sam optimista da možemo da izbacimo Juventus. Ukoliko odigramo onako kako znamo i umemo, nema ekipe na svetu protiv koje ne možemo da postignemo četiri gola. U Torinu smo pravili identične glupe greške kao i u Parizu protiv PSŽ, a to kasnije nismo uspeli da ispravimo u drugom poluvremenu, koje je bilo koliko-toliko bolje, za razliku od noćne more iz prvog, koju još ne mogu da izbacim iz glave. Kad to popravimo, revanš će biti mnogo lakši - poručuje Luis Enrike.

Prštaće na Nou kampu... Fudbaleri Juventusa i Barselone
Prštaće na Nou kampu... Fudbaleri Juventusa i Barselone

Dominiraju na Nou kampu

U prilog ovoj njegovoj tvrdnji ide i podatak da je Barsa na svakoj od četiri ovosezonske utakmice na svom terenu u Ligi šampiona uspela da postigne najmanje po četiri gola. Toliko su puta iz svoje mreže loptu morali da vade igrači Mančester sitija i Borusije iz Menhengladbaha, dok je pored već pomenutih osramoćenih Francuza, debakl doživeo i škotski Seltik (7:0).

Prozivka ArgentincaDIBALA: NISMO VAM MI PSŽPrva dva gola za torinsku „staru damu“ u utorak uveče postigao je Paulo Dibala, koji je svestan koliko su on i njegovi saigrači uradili veliki posao, ali ne želi da potcenjuje rivala u revanšu, mada smatra da Katalonci ne mogu da naprave preokret kao protiv Parižana.- Ništa nije gotovo, svesni smo toga i ne sme da bude nikakvog opuštanja. Znamo protiv koga igramo i koliko je Barselona jaka na svom terenu, ali nismo ni mi PSŽ pa da primimo šest golova - rekao je Argentinac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track