MANDARIĆ ZA KURIR: Ljudi, liga koja bi ujedinila Zvezdu, Partizan, Hajduk, Dinamo je jedini spas
Foto: AP

Želi Jadransku fudbalsku ligu

MANDARIĆ ZA KURIR: Ljudi, liga koja bi ujedinila Zvezdu, Partizan, Hajduk, Dinamo je jedini spas

Fudbal -

Bilo bi sjajno da se takmičimo jedni protiv drugih, svi bismo imali koristi, kaže Srbin koji mnogo ulaže u fudbal, a sada je vlasnik Olimpije iz Ljubljane

Najpoznatiji srpski fudbalski investitor Milan Mandarić diže obe ruke u glasanju za regionalnu fudbalsku ligu, koja bi u istom takmičenju ponovo udružila Crvenu zvezdu, Partizan, Dinamo Zagreb, Hajduk, Sarajevo, njegovu Olimpiju iz Ljubljane...Kao poslovni čovek, Mandarić je svestan rizika i teškoća u uspostavljanju zajedničke lige, ali se uzda u razum svih koji su u prilici da odlučuju.Šta mislite o ligi najboljih eksjugoslovenskih timova?- Moje mišljenje je podvojeno jer mi je jasno s koliko bismo se tegoba susreli u realizaciji te ideje, ali s druge strane, ako bi se sprovela u delo, znam da bi za sve nas koji se bavimo fudbalom na ovim prostorima bilo sjajno da se takmičimo jedni protiv drugih. Takva liga bi neminovno podigla kvalitet igre, od čega bi veliku korist imali i svi navijači - priča Mandarić za Kurir.Na koje tegobe mislite?- Na one kad Zvezda treba da igra s Dinamom u Zagrebu i obratno, kad se njihov meč igra u Beogradu. Ipak, siguran sam da smo svi razumni ljudi i da umemo da procenimo šta nam je potrebno za napredovanje gledano i sa ekonomske i sa sportske strane.Večito pitanje - da li će doći dan kad će Milan Mandarić investirati u srpski fudbal?- Mislio sam da ga nećete postaviti. Iz jednostavnog razloga, teško je dati odgovor, jer trenutno vodim Olimpiju iz Ljubljane, fokusiran sam na njene rezultate. Zasad ovaj projekat ide u pravom smeru, kao i svi prethodni.

Oživljavao premijerligašeŽAO MI PORTSMUTAGde ste omanuli radeći u fudbalu?- Nigde. Jedino mi je žao Portsmuta, on je nestao. Uvek sam vodio računa da klub predam u dobrom stanju i u prave ruke. Oni koji su ga dobili od mene dali su ga pogrešnim ljudima. Ostali moji timovi su u odličnom položaju. Pogledajte kako ide Lesteru, mislim da će i Šefild Venzdej doći do svog cilja - povratka u veliko društvo.

Zamalo da ga dovedeMUSLINU BI BILO LEPŠE SA MNOMDa li poznajete nove ljude u srpskom fudbalu?- Da, poznajem gotovo sve koji nešto znače u srpskom fudbalu. Dobro poznajem Mukija (Muslin), imali smo intervju povodom njegovog dolaska u Olimpiju, ali onda je dobio ponudu iz FSS zbog koje mi se zahvalio na pozivu.Da li je napravio dobar izbor?- Bilo bi mu lepše kod mene.

Za ponedeljakKafica s Markom NikolićemMandarić nas je potom iznenadio:- Mogu li ja vas nešto da pitam, obrnule su se uloge začas.- Pitajte - odgovorili smo.- Kako vam se čini rad mog velikog prijatelja Marka Nikolića?- Na osnovu rezultata Partizana, moglo bi se reći da mu ide dobro.- On je izuzetan stručnjak, ali jedna nesrećna okolnost je doprinela da se rastanemo ranije. Bez obzira na to, planiram da se u ponedeljak sastanem s njim i popijem kafu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track