MARIO SPASIĆ: Prete mi smrću zbog zahteva da se istraži meč OFK - Zvezda, ali idem do kraja
Foto: Fonet

Traži pravdu

MARIO SPASIĆ: Prete mi smrću zbog zahteva da se istraži meč OFK - Zvezda, ali idem do kraja

Fudbal -
Zahtev Višem tužilaštvu za istragu u vezi sa dešavanjima na Vračaru podneo je Savez za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost

Osoba koja je podnela zahtev da se istraži meč OFK Beograd - Crvena zvezda dobija pretnje ubistvom!Naime, zahtev Višem tužilaštvu za istragu u vezi sa dešavanjima na Vračaru podneo je Savez za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost. Mario Spasić, generalni direktor te organizacije, rešen je da ide do kraja uprkos pretnjama.

- Podneli smo zahtev i Interpolu. Imamo problem koji traje godinama, pa da vidimo kako to da rešimo. Prete mi smrću ovih dana, i sa sakrivenih brojeva i na Fejsbuku, ali tako je to kada imate posla s ološem. Ipak, na radim u crkvi, znam u kakvom se okruženju nalazimo - počinje priču Spasić.Između ostalih informacija, organizacija Transparenost dostavila je saznanje o imenima osoba koje su učestvovale u nečasnim radnjama.- Dostavili smo tužilaštvu informacije o ljudima za koje imamo informacije da su ulazili u svlačionicu na poluvremenu.Osvrnuo se Spasić i na reakcije sportski radnika i državnih zvaničnika na temu utakmice na Vračaru. Prvo je osuo paljubu po Milivoju Mirkovu, oficiru za integritet FSS.- To šta radi taj čovek je sramota! Pljuje u lice svim sportskim radnicima i igračima. Prvo najavi pokretanje istrage, a posle kaže da nije to rekao. Pod čijim pritiskom menja izjavu?! Šta treba da nastavimo svi da ćutimo dok pojedinci zgrću milione? E pa neće moći. Raduje što sam video da se i ministar Udovičić takođe zalaže za istragu. Nećemo da odustanemo. Idemo i do Republičkog tužilaštva ako bude potrebno. Niko nije jači od države. Vreme je da se stane na put fudbalskoj mafiji.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track