MAROTA: Juventus želi trofej u Kupu posle 20 godina

Dve decenije posta

MAROTA: Juventus želi trofej u Kupu posle 20 godina

Fudbal -
Crno-beli će takmičenje u Kupu Italije nastaviti 15. januara u osmini finala protiv Verone

BEOGRAD - Direktor Juvenutsa Đuzepe Bepe Marota izjavio je danas da taj fudbalski klub ove sezone želi da prekine neugodan niz od 20 godina bez trofeja u Kupu Italije.

Juventus je poslednji put osvojio Kup 1995. godine, pobedom protiv Parme od 3:0 u dve utakmice, pa je u ovoj sezoni cilj crno-belih, osim odbrane titule i zapaženog rezultata u Ligi šampiona, osvajanje Kupa.

"Naš zadatak u ovoj sezoni je osvajanje italijanskog kupa, pošto je to trofej koga dugo nismo osvojili. Takođe, Juve ima obavezu da osvoji četvrtu uzastopnu titulu u Seriji A, kao što nam je bila dužnost da prođemo u drugu fazu Lige šampiona", rekao je Marota za list Gazeta delo Sport.

Crno-beli će takmičenje u Kupu Italije nastaviti 15. januara u osmini finala protiv Verone. Ekipa Masimilijana Alegrija će 24. februara u Torinu igrati protiv Borusije iz Dortmunda, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

"Mislim da imamo kvalitet i sve što je potrebno da uđemo najmanje u četvrtfinale Lige šampiona", dodao je Marota.

Juventus je zimsku pauzu dočekao na prvom mestu na tabeli Serije A sa 39 bodova, tri više od drugoplasirane Rome. Takmičenje u italijanskom prvenstvu nastaviće se 6. januara, a Juventus će igrati derbi protiv Intera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track