Mateja Kežman: Dobro je da su svi živi u mom Feneru
Foto: Twitter

Šok i neverica: Bivši fudbaler užasnut oružanim napadom na fudbalere

Mateja Kežman: Dobro je da su svi živi u mom Feneru

Fudbal -
Svima je poznato da između Fenerbahčea i Trabzona vlada veliki rivalitet, ali ovo je prevršilo svaku meru, kaže bivši fudbaler kluba iz Istanbula
1 / 5 Foto: Twitter

Oružani napad na autobus fudbalera Fenerbahčea, prilikom čega je ranjen vozač, zgrozio je sve. Igrači su samo pukom srećom ostali živi tokom rafalne paljbe, a vest iz Turske šokirala je i Mateju Kežmana, bivšeg fudbalera Fenera.

Još ne veruje šta se deslio... Mateja Kežman, bivši fudbaler Fenerbahčea
Još ne veruje šta se deslio... Mateja Kežman, bivši fudbaler Fenerbahčea

Naš bivši reprezentativac istakao je da je čitavo veče pratio izveštaje iz Turske i da još ne veruje da se tako nešto dogodilo.

- Jedino što mogu da kažem je da je to užas. Ovo stvarno nije dobro za imidž turskog fudbala, pogotovo što tamo igra mnogo stranaca. To je za njih veliki šok - izjavio je Kežman za Kurir.

Incident se dogodio na putu za Trabzon, gde su se fudbaleri Fenerbahčea uputili jer su imali let za Istanbul posle utakmice u Rizeu. Istraga je u toku, a glavnoosumnjičeni su navijači Trabzona.

- Poznato je da između Fenerbahčea i Trabzona vlada veliki rivalitet, ali ovo je prevršilo svaku meru. Da pucaš, to je stvarno skandal, ne mogu da verujem da je neko tako nešto mogao da uradi, da ugrozi život fudbalerima - nastavio je Mateja.

Bivši fudbaler Fenerbahčea veruje da će državni organi što pre pronaći vinovnike ovog incidenta.

- Vidim da su to i predsednik Erdogan i premijer Davotoglu javno osudili i nadam se da će država veoma brzo pronaći počinioce - zaključio je Kežman.

Saopštenje

FENERBAHČE TRAŽI PREKID PRVENSTVA

Čelnici Fenerbahčea zahtevaju da nacionalni šampionat bude suspendovan posle oružanog napada na autobus u kojem su fudbaleri ostali nepovređeni, a vozač ranjen.

„Dokle god se ne pronađu krivci i ovaj slučaj ne bude rešen na način koji će zadovoljiti javnost i Fenerbahče, suspenzija prvenstva je neizbežna. Krv je pala i fudbal je utišan. Sad je najvažnije da se pronađu i kazne počinioci“, stoji u saopštenju istanbulskog kluba.

Vozač izgubio kontrolu

MOGLI DA SLETE NIZ LITICU

Član Fenerbahčea Hasan Cetinkaja kazao je da bi svi sleteli niz liticu da pripadnik obezbeđenja nije zaustavio autobus.

- Nakon što je vozač pogođen, čovek iz obezbeđenja uzeo je volan i zaustavio autobus. Da on nije odreagovao, sleteli bismo niz liticu i verovatno svi poginuli. Ovo je sramota, šokirani smo - istakao je Cetinkaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track