MATIĆ: Zadovoljni i selektor i publika!
Foto: Reuters

Utisci nakon meča u Užicu

MATIĆ: Zadovoljni i selektor i publika!

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić izjavio je danas da i publika i selektor Slavoljub Muslin mogu da budu zadovoljni utakmicom protiv Kipra u Užicu.

"Kada se pobedjuje, nije bitno s kojim rezultatom. Važno je da izlazimo uzdignute glave. Mogli smo i ranije da rešimo utakmicu, ali publika i selektor mogu da budu zadovoljni", preneo je Fudbalski savez Srbije reči Nemanje Matića.

Srbija je u sredu u Užicu pobedila Kipar sa 2:1 u prijateljskoj utakmici, u kojoj je debitovao novi selektor Slavoljub Muslin.

Matić je nastupio uprkos povredi, a po dogovoru je posle utakmice napustio reprezentaciju kako bi otišao na lečenje.

On je kazao da je bilo lepo igrati u Užicu i zahvalio je publici na tome što je svaki dobar potez Srbije ispratila aplauzom. Takodje, naveo je da je na stadionu Slobode bilo veoma prijatno i izrazio nadu da će Srbija češće igrati u tom gradu.

Muslin je predstavio novu formaciju, a Matić je rekao da je ona donela dobro protiv Kipra.

"Imali smo samo dva dana da radimo na tome. Selektor nam je objasnio šta traži od nas, rekao da se ne opterećujemo previše i da igramo onako kako to radimo u svojim klubovima. Nismo Kipranima dali da urade mnogo toga u napadu, možda su imali jedan ili dva šuta na gol. Ako se po jutru dan poznaje, onda će biti dobro za Srbiju", rekao je Matić.

Odbrambeni igrač "orlova" Slobodan Rajković rekao je da je pobeda protiv Kipra važna za samopouzdanje.

"Nismo igrali baš toliko dobro da bismo se previše hvalili, ali smo stvarali dosta šansi. Imali smo prečku i stativu, mogli smo i više, ali bitno je da smo pobedili zbog svih nas", rekao je Rajković.

On je naveo da je prvi put igrao u formaciji 3-5-2, što je dovelo do toga da bude nesiguran u prvom poluvremenu, a dodao je i da je "teren bio težak".

"Ne tražim alibi, međutim, kasnije je izgledalo bolje. Desila nam se jedna greška, ali ništa strašno, idemo dalje", kazao je Rajković.

Njegov saigrač iz odbrane Nikola Maksimović rekao je da je ekipa pokazala veliku želju i dodao da mu je drago što je ponovo, posle pet godina, nastupio u Užicu.

"Bitno mi je da smo pobedili i da smo imali lepu podršku sa tribina. Ušli smo u utakmicu kako bi trebalo, voljni momenat je bio veliki i bitno je da smo pobedili. Krivo mi je što nismo iskoristili sve šanse", rekao je Nikola Maksimović.

On je postigao autogol, za koji je rekao da nema veze s formacijom, s obzirom na to da u tom sistemu godinama igra u italijanskom Torinu.

"Autogol nema veze sa sistemom, jer ja ovako igram u Italiji već nekoliko godina. Iza gola sam video dosta toga žutoga, nisam obraćao pažnju na našeg golmana, već na mog štopera. Mislio sam kada je on zatvoren da dodam (Damiru) Kahrimanu i desilo se to što se desilo. Neka tako bude stalno, samo da pobeđujemo", kazao je Maksimović.

Reprezentacija Srbije će sledeću, takodje prijateljsku utakmicu igrati protiv Izraela, 31. maja u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track