METALNI LJUBIMAC ZAVRŠIO NA AUKCIJI: Pandijani prodao legendarni kamion!

Šteta

METALNI LJUBIMAC ZAVRŠIO NA AUKCIJI: Pandijani prodao legendarni kamion!

Fudbal -

Otišao za „dž“ Crveni „iveko 440E“ kojim se Urugvajac ponosio 12 godina kupio anonimni vlasnik za svega 6.700 evra

Bivši urugvajski fudbaler Valter Pandijani prodao je legendarni crveni kamion „iveko“ kojim je godinama išao na treninge.Pandijani je prošlog leta završio plodonosnu fudbalsku karijeru u švajcarskoj Lozani. Dok je igrao fudbal, na treninge je dolazio u svom kamionu, za razliku od kolega, koji su silan novac trošili na skupocene limuzine. Pandijanijev izbor bio je sušta suprotnost, a u mnogim intervjuima je govorio da mu je gušt da kamion parkira pored raznih „ferarija“, „mercedesa“, „poršea“, „bugatija“... Prodao ga je pre nekoliko dana na aukciji u Barseloni za svega 6.700 evra!Kamion „iveko 440E“ od 470 konjskih snaga je za 12 godina, koliko je bio u Pandijanijevom vlasništvu, prešao 935.700 kilometara, a početna cena bila mu je 4.500 evra. Inače, kamion je star 23 godine. Ime kupca koji je postao vlasnik legendarnog kamiona isto tako legendarne i neobične ličnosi kakva je Valter Pandijani još se drži u tajnosti.

Valter Pandijani kupio je kamion 2004, dok je igrao za Deportivo iz La Korunje. Kasnije je njime išao i na treninge, dok je bio član Majorke, Espanjola, Osasune i Viljareala. Redovno je zauzimao barem dva parking-mesta svojim kamionom.- Moj san je bio da vozim kamion i da njimr dolazim na treninge. Kada sam prestao da igram fudbal, san se završio - rekao je Pandijani.

Nije bio jediniKARL MELOUN GANJAO „DRUMSKE KRSTARICE“Da su kamioni strast vrhunskih sportista, potvrđuje i primer nekadašnje zvezde NBA lige Karla Malouna. Popularni Poštar osnovao je i firmu za isporuku razne robe sa nekoliko desetina kamiona. Posebno je naplaćivao kad je lično vršio isporuke i specijalne pošiljke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track