MILINKO PANTIĆ VERAN ATLETIKU: Radim sad na radiju
Foto: RTV BN

Gde je, šta radi

MILINKO PANTIĆ VERAN ATLETIKU: Radim sad na radiju

Fudbal -

Pošto sam bez trenerskog posla, pronašao sam se u ulozi novinara, kaže bivši as madridskog Atletika

Legendarni fudbaler Atletiko Madrida Milinko Pantić, iako je tri puta bio na dobrom putu da preuzme aktuelnog finalistu Lige šampiona, trenutno je bez trenerskog angažmana i za to vreme radi kao komentator na španskom radiju i jedan je od ambasadora Primere.On u razgovoru za Kurir otkriva planove za budućnost, ali i kako se snašao u novinarskom poslu, koji se u njegovom slučaju ograničava na komentarisanje mečeva svog nekadašnjeg kluba.

- Imajući u vidu da nisam pronašao angažman kao trener, prihvatio sam da na radiju komentarišem utakmice Atletika. Taj posao radim od septembra, a možda ćemo saradnju nastaviti i tokom Evropskog prvenstva. To sve zavisi od toga gde će me odvesti trenerski posao - kaže Milinko Pantić i nastavlja:

- Uživam u ovome što radim. Iznosim svoje mišljenje u zaista opuštenoj atmosferi, mada mi i Atletiko pomaže, budući da igraju odlično i ne treba ih mnogo kritikovati. Ima nas nekoliko u studiju, nismo ni preozbiljni, ali daleko od toga da smo neozbiljni.Koliko je zaista cenjen u Španiji, najbolje govori podatak da je jedini stranac koji je izabran za ambasadora najbolje španske lige.

- To je velika čast. Tu akciju je pokrenuo Fernando Sans, nekadašnji igrač Reala i sin bivšeg predsednika ovog kluba Lorenca, a zamišljena je kao promocija ovdašnjeg fudbala. Ipak, ja sam trener i želim da se bavim tim poslom. Tri puta sam bio na korak od klupe Atletika, ali konačan dogovor nije postignut. Govorim srpski, španski, engleski, ruski, francuski i grčki jezik, moja želja je da naučim i turski, za koji mislim da mi leži. Već znam stotinak reči i mislim da bih se tamo lako uklopio - kaže Pantić.

Veruje u sudbinuMOJ ATLETIKO OSVAJA LŠFudbaleri Atletika napravili su veliko iznenađenje eliminacijom Bajerna i plasmanom u finale Lige šampiona, a Milinko Pantić tvrdi da je uveren da će crveno-beli osvojiti ovo takmičenje.- Nije mala stvar u tri godine dva puta igrati finale Lige šampiona. Atletiko je ove godine imao zaista mnogo sreće u ovom takmičenju, a ja sam uveren da će tako biti i u finalu i da će postati šampioni Evrope. Postoje stvari koje su napisane i koje samo treba da se dese, a zbog svega navedenog mislim da je zapisano da pehar pređe na „Visente Kalderon“ - kaže Pantić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track