MILOŠ KRASIĆ: Nisam ja bio za Juventus
Foto: Profimedia

Potpuno iskren

MILOŠ KRASIĆ: Nisam ja bio za Juventus

Fudbal -

Igranje u Torinu za mene je bila najveća šansa i propustio sam je, a od mene se očekivalo mnogo, kaže Srbin

Nekadašnji srpski reprezentativac Miloš Krasić pre samo šest godina bio je jedan od najtraženijih igrača u Evropi, a po sopstvenom priznanju, posle šest godina provedenih u ruskom CSKA nije bio spreman za prelazak u slavni Juventus, i to ga je uništilo.Plavokosi fudbaler u Torino je došao kao velika zvezda, ali samo je prvih godinu dana igrao koliko-toliko uspešno, da bi kasnije bio potpuno precrtan. Ipak, iako bi većina na njegovom mestu kao glavni razlog odlaska s velike scene apostrofirala neslaganje s trenerima, Krasić u intervjuu za Gazeto delo sport tvrdi da je krivica samo njegova.- Ne treba niko da mi kaže kako se od mene u Juventusovom dresu očekivalo mnogo više nego što sam pružio, jer sam toga apsolutno svestan. Smatram da mi je u Italiji nedostajalo i malo sreće, ali pre svega karakter i ambicija - samokritičan je Krasić i dodaje:- Klub je u mojoj prvoj sezoni imao nešto lošije rezultate, ali taj period nikad neću zaboraviti. Trener nam je bio Del Neri, koji je uvek znao kako da mi priđe. Bio sam u novoj zemlji, novom timu, trebalo mi je vreme da se adaptiram. On me je uvek razumeo i imali smo odličnu saradnju. Forsirao je formaciju 4-4-2, koja je bila idealna za mene, ali, eto, nas dvojica nismo uspeli da se snađemo. Obojici je ovo bila najveća šansa u životu i obojica je nismo iskoristili.

Antonio Konte
Antonio Konte

Nakon Del Nerijevog odlaska, u Torino je stigao Antonio Konte, u čijoj filozofiji igre nije bilo mesta za bivšeg igrača Vojvodine, ali on mu to ne zamera.- On je uspostavio sistem 3-5-2 i u to se nisam uklapao. Ubrzo su u klub došli Pirlo i Vidal, što je za mene bilo previše. Okej, priznajem da sam mogao još više da radim i da se trudim. Ne želim da krivim druge ljude, već pokušavam da budem realan i odgovornost je isključivo moja, a nikako Konteova, koji je jedan od najboljih trenera u Evropi - kaže Krasić.

Lepo mu u PoljskojNE ŽALIM ZA VELIKOM SCENOMPosle svega što mu se dogodilo u Juventusu, Krasić je karijeru pokušavao da spase u Fenerbahčeu i Bastilji, ali je tek u poljskoj Lehiji uspeo da pokaže da nije za staro gvožđe.- Srećan sam u Poljskoj, lepo mi je ovde iako ne igram na poziciji krilnog napadača, već sam više u sredini terena. Pitaju me ovde često da li mi nedostaju velike utakmice, ali ja iskreno kažem da ne žalim baš mnogo za njima i ovde mi je sasvim u redu - kaže Krasić.slike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track