MILOŠ NINKOVIĆ: Džaba titule i Zvezdi i Partizanu ako ne mogu ništa da urade u Evropi
Foto: Saša Pavlić

Najbolji fudbaler Australije o srpskom fudbalu

MILOŠ NINKOVIĆ: Džaba titule i Zvezdi i Partizanu ako ne mogu ništa da urade u Evropi

Fudbal -

Pratim sve što se dešava. I mojoj generaciji su spočitavali da nam je premijer namestio titulu, tvrdi fudbaler

Najbolji fudbaler Australije Miloš Ninković (32) ne može bez Crvene zvezde.Popularni Nine, koji je pre tri godine ostvario dečačku želju osvajanjem titule sa crveno-belima, pomno prati dešavanja u Superligi.

- Naravno da pratim Crvenu zvezdu i tužno je sve to što se događa u našem fudbalu. Nije ni počeo plej-of, a već se pričalo da je Zvezda osvojila titulu. Tužno je što u Srbiji svako može da kaže u javnosti šta hoće, bez ikakvih dokaza, a da za to ne odgovara - rekao je Ninković i dodao:

- Svašta se radi u sportu, ali mi malo preterujemo.Fudbaleri Crvene zvezde nisu izdržali pritisak da su „odavno odbranili titulu“:

- Mene je to najviše i nerviralo dok sam bio u Zvezdi. Svaka utakmica Zvezde ili Partizana, a naročito Zvezde, bila je nameštena. Ako dobijemo, nameštena je, a ako izgubimo, onda je sve normalno. Meni su lično smešne priče da premijer namešta nekom titule. Čovek ne zna gde mu je glava, milion problema u državi, sad će još da se bavi fudbalom i da nekom namešta titule. Mi smo sve to nekako izgurali i na kraju zasluženo osvojili titulu, bez obzira na to šta su pričali. Miloš Ninković ukazuje na bezvrednost titule u Superligi:

- Na kraju krajeva, džaba titule i Zvezdi i Partizanu ako ne mogu ništa da urade u Evropi. Čemu onda smisao tih titula?

RešenjeKLINCI PRE STRANACAMiloš Ninković savetuje Crvenoj zvezdi da se konačnu okrene mladima, umesto što angažuje strance:- Treba razumeti naše klubove, jer ni njima nije lako, para je sve manje. Zato je po meni jedini spas da se svi okrenu deci i omladinskim školama, da se dovedu pravi treneri, jer talentovane dece imamo, ali su nam potrebni školovani treneri koji će raditi sa tim klincima i od njih napraviti ozbiljne igrače.

Titula i ugovorTUČA S MELBURNOMMiloš Ninković postigao je odlučujući gol u penal-ruletu za svoj Sidnej u meču protiv Melburna za titulu prvaka Australije.- Uf... Utakmica je bila teška. Bilo je mnogo tuče. Penali su uvek lutrija. Oborili smo sve moguće rekorde i postali najbolji tim u istoriji australijskog fudbala. Jako lepa godina za klub, a i za mene, pa sam rešio da još godinu dana ostanem u Sidneju - kaže Miloš.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja