MIRKO POLEDICA TVRDI: Pretio mi je predsednik FK Vojvodina. Prijaviću ga policiji
Foto: Dragan Kadić

Oglasio se predsednik sindikata Nezavisnost

MIRKO POLEDICA TVRDI: Pretio mi je predsednik FK Vojvodina. Prijaviću ga policiji

Fudbal -

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica saopštio je na društvenim mrežama da je dobio pretnje od prvog čoveka FK Vojvodina Dušana Mijića.

"Pre par minuta me zvao predsednik FK Vojvodina, Dušan Mijić i pretio mi... Krenuo sam u policiju da ga prijavim", napisao je Poledica.

Batak: Igrali smo pošteno Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je da su njegova ekipa i Radnički danas pokazali da igraju pošteno i tako demantovali glasine koje su se bile pojavile u javnosti, po kojima će crveno-beli navodno pustiti Nišlije da pobede.Vojvodina i Radnički večeras su igrali nerešeno 0:0, u petom kolu plej-ofa Super lige Srbije.Pre duela u Novom Sadu predsednik sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica je na svom Tviter profilu napisao da se "nešto dešava", s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita postavile Nišlije, iako Vojvodina domaćin."Pre svega, želeo bih da odgovorim mom prijatelju Mirku Poledici i kažem da se ništa čudno ne dešava u Novom Sadu. Vojvodina i Radnički su pokazali da nema nikakvog lopovluka, već da se igra pošteno, fudbalski i fer, te da ovom utakmicom Srbija treba da se podiči", rekao je Batak.On je rekao da je ekipa Radničkog organizovana i da su Nišlije od dolaska nove uprave i sa proverenim trenerom napravili velike korake."Želim da ih pohvalim, jer iako sam do sada vodio mali broj utakmica kao šef stručnog štaba, ovo je najkorektnija ekipa sa kojom smo do sada igrali", dodao je Batak.Treneru Vojvodine je, kao i treneru Radnčkog Milanu Rastavcu, zasmetalo to što su pred ovu utakmicu kružile razne priče i teorije."Juče sam i kod vas video nevericu kada sam rekao da hoću da vidim na koje mlade igrače možemo da računamo u sledećoj sezoni. Ne znam kada je neko od vas poslednji put bio u Veterniku da pogleda trening i da vidi kakvi su ti igrači. Ako čitavog života budemo sumnjali u ljude koji pošteno rade svoj posao i nanosili im takav pritisak, onda ne znam čemu moj entuzijazam i dobra volja da uradimo nešto u srpskom fudbalu, u Vojvodini i svom gradu", rekao je on."Ja tri noći nisam spavao. Utakmica je bila za publiku, interesantna na obe strane, sa mnogo duela, šansi.. Ovo danas je bio spektakl pred, nažalost, malim brojem navijača", rekao je Batak.Novinare je zanimalo i da prokomentariše situaciju pred kraj prvog poluvremena kada je sudija Petar Piper poništio pogodak Milana Sprema."Golovi se poništavaju i priznaju u svim evropskim ligama. U četvrtfinalu Lige šampiona, Bajernu su poništena dva gola. Ljudi smo, grešimo. Da li je sve insinuirano i smišljeno? Takav pritisak ne možemo da stvaramo pred utakmicu. Ja sam pokušao da ga ne prenesem na igrače i sam sam sa tim pritiskom živeo, ali ne znam još koliko dugo ću moći ovako", rekao je Batak.Vojvodina u narednom kolu, u sredu, gostuje Voždovcu u Beogradu.(Beta)

Rastavac: Igrači Radničkog nisu mogli da se izbore sa tenzijom

Trener fudbalera Radničkog Milan Rastavac rekao je večeras da nije nezadovoljan osvojenim bodom protiv Vojvodine i istakao da njegovi igrači nisu mogli da se izbore sa tenzijom nastalom pre meča u Novom Sadu.

"Ovo, definitivno, nije bila dobra utakmica, jer je tenzija, nastala uoči meča, bila neizdrživa. Već drugi put u kratkom periodu nama se, zbog nekakvog pada kvota, prišiva nekakva 'nameštaljka' i, baš kao i u Lučanima, ispostavilo se da to nije tačno. Ali, teško je bilo izboriti se sa tim, koncentrisati se samo na igru i protivnika i stići do željenog rezultata", rekao je Rastavac.

"To nas je toliko poremetilo da ova utakmica nije prijala ni njima, ni nama, ni sudiji, ni gledaocima, na posletku verovatno ni novinarima", dodao je on, objavljeno je na sajtu Radničkog.

Fudbaleri Radničkog i Vojvodine odigrali su danas na Karadjordju 0:0 u 35. kolu Super lige Srbije.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica je na svom Tviter profilu napisao da se "nešto dešava", s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita u utakmici izmedju Vojvodine i Radničkog postavile Nišlije, iako se meč igra u Novom Sadu. Radnički se potom oglasio saopštenjem u kojem je istaknuto da se taj klub bavi fudbalom, a ne kvotama i pozvao kladionice da iz svojih ponuda izbace Radnički.

"Mi smo tim koji se bori za izlazak u Evropu. Ne znam kome to smeta da se mi borimo. Ova Vojvodina je prošle godine za bod bila bolja od nas i otišla u evropsko takmičenje, šta je sad tu čudno da se mi ove godine borimo i pokušamo da se izborimo", rekao je Rastavac.

"Nismo nezadovoljni bodom, iako smo želeli pobedu. No, iritiraju nas sve ove priče, definitivno nismo imuni na njih i zato na ovoj utakmici nismo izgledali onako kako smo želeli i kako smo se pripremali. Ali, razumem igrače koji nisu mogli da prevazidju tenziju, nastalu usled ovih priča. I pitamo se šta će tek biti uoči ove utakmice sa Partizanom. No, mi ćemo igrati i borićemo se do kraja. Samo za nas", rekao je on.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track