MIODRAG BOŽOVIĆ: Ja sam rusofil! Rusija je moja druga zemlja!
Foto: Instagram Ps

Prošetao majicu sa likom Putina

MIODRAG BOŽOVIĆ: Ja sam rusofil! Rusija je moja druga zemlja!

Fudbal -
Učen sam da smo mi jedan narod i da su Rusi naša braća. Mogu reći da sam se tamo osećao isto kao i kod kuće, kaže Miodrag Božović, koji je prošetao majicu s likom Vladimira Putina

Miodrag Putin Božović. Grof bi mogao da dobije novi nadimak nakon što se na proslavi 24 godine od Zvezdine svetske titule pojavio u majici s likom predsednika Rusije.Trener crveno-belih promovisao je Vladimira Putina, a ovim zanimljivim stajlingom prikupio je još više simpatija među navijačima.Grof nikada nije krio koliko mu je draga Rusija, a emocije prema zemlji u kojoj je radio sedam godina pokazao je i nedavno u razgovoru s ruskom novinarkom Katarinom Lane. Povod za intervju bila je odluka Crvene zvezde da otkaže odlazak u Tursku, na zimske pripreme u Antaliji:- Posle incidenta s ruskim avionom rešili smo da ne putujemo u Tursku. Prvi razlog je što je naš glavni sponzor „Gasprom“, drugi što naši navijači imaju bratski odnos sa Spartakom i treći što naša država ima prijateljske odnose s Rusijom.

Sa proslave 24 godine od titule prvaka sveta u Pančevu #fkcz #czv #crvenazvezda

A photo posted by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on Dec 8, 2015 at 11:55am PST

Božovićeva izjava emitovana je na nekoliko TV stanica i portala u Moskvi. Božović je tada otkrio i koliko njemu znači Rusija i zašto gaji simpatije prema toj zemlji.- Što se mene lično tiče, može da se kaže da sam rusofil. Volim Rusiju! Tako su me učili kad sam bio mali. Učen sam da smo mi jedan narod i da su Rusi naša braća. Mogu reći da sam se u Rusiji osećao isto kao i kod kuće.Miodrag Božović vodio je pet ruskih ekipa. Bio je trener Amkara i Rostova, te tri kluba iz glavnog grada Rusije - Moskve, Dinama i Lokomotive. S Rostovom je 2014. osvojio Kup Rusije.- Kad bude bilo Svetsko prvenstvo, planiram da idem u Rostov, da gledam utakmice grupe koja bude tamo. Radio sam dve i po godine u Rostovu, za taj klub me vežu mnogo lepe uspomene i tamo imam mnogo prijatelja - istakao je trener Crvene zvezde.

Grof nije jediniPUTINA ŠETAJU I DŽONI, RAJO...Bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Mijailović pojavio se na proslavi titule crveno-belih u sezoni 2013/2014. u majici s likom Vladimira Putina. Ponosno je pozirao novinarima i foto-reporterima sa dva osvojena pehara. Da ruskog predsednika voli da nosi na grudima pokazao je i fudbalski menadžer Radojica Božović. On je ovog leta putovao s Partizanom u Belorusiju na gostovanje Bate Borisovu, a u avionu je nosio crnu majicu na kojoj je dominirao Vladimir Putin.

Veza sa ZvezdomOVACIJE NA MARAKANIPredsednik Rusije Vladimir Putin posetio je klub iz Ljutice Bogdana u martu 2011. godine, kad je i posmatrao meč mladih ekipa Crvene zvezde i Zenita. Više od 25.000 ljudi tom prilikom pozdravilo je ovacijama svetskog državnika „Putine, Srbine“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track