NEMAČKO TUŽILAŠTVO: Napad na fudbalere Borusije ima teroristički motiv. Jedan islamista uhapšen
Foto: Reuter Kai Pfaffenbach

Drugi osumnjičeni u bekstvu

NEMAČKO TUŽILAŠTVO: Napad na fudbalere Borusije ima teroristički motiv. Jedan islamista uhapšen

Fudbal -

Nemačko federalno tužilaštvo saopštilo je da je uhapsilo jednog osumnjičenog za bombaški napad na fudbalere Borusije u Dortmundu.

Portparolka tužilaštva Frauke Keler je rekla da je osumnjičena još jedna osoba.

Nemačko državno tužilaštvo je izrazilo pretpostavku da je napad na fudbalere Borusije iz Dortmunda imao "teroristički motiv".

"Pronašli smo nekoliko pisama u kojima se preuzima odgovornost za napad. Jedan od zahteva je povlačenje nemačke vojske iz Sirije, a drugi zatvaranje američke vojne baze Ramštajn. Trenutno imamo dvojicu osumnjičenih, jedan je uhapšen prilikom pretresa njihovih stanova".

Agencija AP napominje da federalno tužilaštvo obično preuzima slučajeve koji se smatraju ozbiljnim, uključujući i one na koje se sumnja da su teroristički motivisani.

Prethodno je policija objavila da istražuje moguću "islamsku vezu" povodom bombaških napada, nakon što je na mestu napada pronađeno pismo u kom se pominje napad na božićnem vašaru u Berlinu.

Za napad u Berlinu, u decembru prošle godine u kom je 12 ljudi poginulo, odgovornost je preuzela Islamska država, podseća AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track