MURINJO: Ibrahimović će biti fenomenalan za klub i za Premijer ligu
Foto: Reuters

U vrhunskoj formi

MURINJO: Ibrahimović će biti fenomenalan za klub i za Premijer ligu

Fudbal -

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je fudbaler te ekipe Zlatan Ibrahimović i u 34. godini u vrhunskoj formi i da ne shvata zbog čega švedski fudbaler do sada nije osvojio Zlatnu loptu.

Ibrahimović je ovog leta došao u Mančester junajted, pošto mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom. On je do sada postigao tri gola za Junajted, na debiju u prijateljskoj utakmici sa Galatasarajem, u Komjuniti Šildu protiv Lestera i juče u prvom kolu Premijer lige protiv Bornmuta.

Švedski fudbaler je tako postigao golove na svojim debijima u italijanskoj, španskoj, francuskoj i engleskoj ligi, kao i u svojoj prvoj utakmici u finalu Lige šampiona.

"Zaboravite da ima 34 godine. To nije telo i mentalitet tridesetčetvorogodišnjaka. On je na vrhuncu", naveo je Murinjo.

Murinjo je rekao da će Ibrahimović biti fenomenalan za Junajted i Premijer ligu u celini i da ne shvata kako Švedjanin do sada nije uspeo da prekine dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija u izboru za Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta.

"Zlatna lopta je bila tu, ali uvek je išla u ruke dvojice momaka sa boljim političkim okruženjem. Neverovatno je da ovaj čovek (Ibrahimović) nikada nije osvojio Zlatnu loptu. Ali, u ovom trenutku u karijeri, Ibrahimović želi da osvoji Premijer ligu, a ne Zlatnu loptu", rekao je Murinjo za Bi-Bi-Si (BBC).

Ibrahimović je ostavio veliki trag u francuskom fudbalu i postao jedan od najboljih stranaca u istoriji francuske lige. On je najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena sa 156 golova u 180 utakmica. Prošle sezone Ibrahimović je postigao 50 golova u svim takmičenjima, od kojih 38 u prvenstvu i pomogao je klubu da odbrani "triplu krunu".

Ibrahimović je poznat po neskromnim izjavama, a sa tom praksom nastavio je i u Engleskoj.

Njegov uticaj u Junajtedu već porede sa uticajem Erika Kantone. Kantona je bio poznat kao "kralj" Old Traforda, a Ibrahimović je rekao da će biti "bog". On se, za sada, još privikava na život u Engleskoj.

"Nije lako. Sve mi je novo, sai grači, klub, okolina, novi stadioni, ali polako se privikavam, igram svoju igru i pomažem ekipi da pobedi. Želimo da nastavimo da pobedjujemo", rekao je Ibrahimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track