MURINJO MOŽE NA OLD TRAFORD: Van Gal više nije trener Junajteda
Foto: Reuters Dec 2015

Stiženovi šef struke

MURINJO MOŽE NA OLD TRAFORD: Van Gal više nije trener Junajteda

Fudbal -

Mančester Junajted je potvrdio da Luj van Gal više nije menadžer tog fudbalskog tima tima.

Holanđanin je protekle dve sezone vodio tim sa Old Traforda, nedavno je osvojio FA kup, prvi trofej od odlaska Aleksa Fergusona, ali nije ispunio očekivanja.

Uprkos ulaganju više od 200 miliona evra u igrački kadar, Junajted je protekle sezone eliminisan u grupnoj fazi Lige šampiona, a u Premijer ligi je bio tek peti, pa neće igrati u elitnom evropskom takmičenju ni sledeće sezone.

"Bila mi je čast da vodim toliko značajan klub kakav je Mančester Junajted. Ponosan sam što sam pomogao da osvoji 12. FA kup. Imao sam privilegiju da osvojim 20 trofeja u karijeri, ali će mi ovaj trofej sa Junajtedom uvek imati posebno mesto među mojim dostignućima u karijeri. Razočaran sam što nisam kompletirao trogodišnji plan, verujem da sam ostavio čvrste temelje na kojima će klub graditi dalji uspeh. Hvala igračima, želim im sve najboljesledeće sezone. Bila je čast raditi sa njima, posebna nagrada je videti toliko mladih igrača koji su se probili u prvi tim. Posebno hvala Sesr Aleksu Fergusonu i Ser Bobiju Čarltonu koji su uvek činili da se osećam kao kod kuće", rekao je Van Gal na oproštaju od kluba.

U ponedeljak su engleski mediji najavili odlazak Holanđanina i dolazak Žozea Murinja, a klub je saopštio da će ime novog menadžera saopštiti uskoro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track