MURINJO PORUČIO SRBINU: Matiću, nisi bitan za Čelsi, pobeđujemo i bez tebe!
Foto: Reuters

Portugalac se našalio uoči meča sa PSŽ-om

MURINJO PORUČIO SRBINU: Matiću, nisi bitan za Čelsi, pobeđujemo i bez tebe!

Fudbal -
Matić je zbog isključenja na meču protiv Barnlija suspendovan na tri utakmice. Srbin nije igrao na mečevima protiv Totenhema i Vest Hema

LONDON - Trener Čelsija Žoze Murinjo našalio se na račun srpskog reprezentativca Nemanje Matića rekavši da su "plavci" pobeđivali i bez njega.Matić je zbog isključenja na meču protiv Barnlija suspendovan na tri utakmice. Srbin nije igrao na mečevima protiv Totenhema i Vest Hema."Rekao sam Nemanji da smo pobedili dve jako bitne utakmice. On možda i nije toliko bitan za nas", našalio se Murinjo i nastavio: "Vi se sada smejete tome, ali, priznaću, i mi smo se smejali. To je realnost, bilo je pobeda i bez njega. Međutim, realnost je i da je veoma potreban ovom timu, ovom klubu".Čelsi će večeras na svom terenu dočekati PSŽ u revanš meču osmine finala Lige šampiona, a Matić će biti u timu.Murinjo je rekao da nikad ne bi dozvolio da Matić ode u Benfiku da je on u tom trenutku bio na klupi engleskog tima. Matić je u Čelsi došao još 2009. godine, a 2011. prešao u portugalsku Benfiku. Međutim, kada se Murinjo vratio u Čelsi, jedna od glavnih želja mu je bila da se i Matić vrati na Stamford Bridž. To se na kraju i dogodilo, pa je Čelsi u januaru 2014. godine platio Benfiki 25 miliona evra za transfer Matića.

"Da sam ja bio ovde... Levonog igrač, visok 195 centimetara... Takvog veznog igrača nikad, ali nikad ne bih pustio. Mislim da je i Čelsi bio hrabar odlučivši da Matića vrati. Bio nam je potreban vezni fudbaler, imali smo trojicu ili četvoricu na stolu, ali najbolji je bio bivši igrač Čelsija, igrač kojeg je klub prodao", dodao je Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track