MURINJOVE MAJSTORIJE: Prodao ga Junajtedu, dao mu Runijevo mesto, a on mu zahvalio rušenjem Lestera
Foto: Reuters

Zato ga zovu Posebni

MURINJOVE MAJSTORIJE: Prodao ga Junajtedu, dao mu Runijevo mesto, a on mu zahvalio rušenjem Lestera

Fudbal -

Huan Mata je letos bio u neizvesnoj situaciji nakon što je fudbalere Mančester Junajteda preuzeo Žoze Murinjo, trener koji ga je vodio u Čelsiju, a onda ga se odrekao i poslao na Old Traford za 40-ak miliona evra.

Mislilo se da je i on na Murinjovom, popisu otpisanih Junajtedovih zvezda, a nije mu pomoglo ni što je u medijima komentarisao kako sa Portugalcem nema nikakav odnos. Napetosti su izgladile Matine sjajne partije na početku sezone i ostao je važan deo prve postave i u ključnom derbiju sa Lesterom proteklog vikenda postao junak velike pobede.

Iz već poljuljane stolice Murinjo je vratio Matu na teren u derbiju s prvakom Lesterom, a on zasenio Zlatana Ibrahimovića i najskuplje pojačanje Pola Pogbu. Mata je u Mesijevom stilu prošetao kroz obranu "lisica" i sjajno pogodio za 2:0 i tri minuta kasnije briljantno asistirao Rašfordu za treći gol. Bio je jedan od najopasnijih na terenu i pokretač gotovo svih ključnih akcija."Trebalo nam je ovo, trebali smo pokazati nešto i u ligi i uspeli smo. Postigli smo četiri potpuno drugačija gola. Ne sećam se da smo ikada odigrali tako dobro poluvreme otkako sam ja u klubu. Dve pobede su najveći dokaz reakcije igrača na situaciju. Trebala nam je takva utakmica, i navijači su zaslužili takvu igru. Bio je to poseban osećaj i atmosfera", rekao je Mata. Još jedan Murinjov potez pogurao je Junajted napred ove sezone. U prelaznom roku doveo je visoke igrače i rešio problem koji je dugo mučio njegovog prethodnika.

"Kao ekipa uvek se trudimo poslati što više lopti u šesnaesterac nekome ko može dati gol, ali prošle sezone nam jednostavno nije išlo. Radili smo na tome na treninzima, posebno na kornerima, a sada imamo snažne i visoke igrače koji mogu pogoditi glavom", rekao je Mata.

"Mnogi žele videti naš pad, ali moramo im pokazati da će još dugo čekati. Želimo osvajati trofeje. Možemo imati slabih utakmica, ali imamo dobru ekipu koja se može nanadmetati sa bilo kim, a još možemo napredovati", dodao je.Španac je prvi put otkako je stigao iz Čelsija 2014. godine dobio priliku igrati na poziciji iza napadača, u sredini ofanzivnog trojca između Rašforda i Lingarda, inače rezervisanoj za Vejna Runija koji je s klupe gledao potop prvaka i bljesak saigrača.

Dok engleski mediji slave Murinjov potez i tvrde da je Runi izgubio mesto i status nedodirljivog, Portugalac je javno poručio suprotno:

"Runi je još uvek moj čovek. Bio je nakon utakmice jednako dobro raspoložen kao i uvek. Igrao ili bio na klupi, on je takav karakter. Zbog toga je glavni čovek u Engleskoj (reprezentaciji) i moj glavni čovek".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track