MUSLIN S KOSOM: Retke fotografije novog selektora Srbije
Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Osamdesete

MUSLIN S KOSOM: Retke fotografije novog selektora Srbije

Fudbal -

Finalista Kupa UEFA sa Zvezdom 1979. bio je mamac za žene, a džentlmen je ostao i kao selektor Srbije

Mlađi poznavaoci fudbala sigurno ne pamte Slavoljuba Muslina kao igrača. Finalista Kupa UEFA sa Zvezdom 1979. godine bio je magnet za žene, a Kurir podseća na njegove dane s bujnom crnom kosom.Iskusni trener juče je zvanično promovisan u selektora Srbije, čime je ispunio san iz dana kada je završavao briljantnu igračku karijeru.- Nismo ga mogli odvojiti od žena - znaju da kažu Muslinovi saigrači s početka 80-ih, od kada i potiču fotografije koje Kurir objavljuje.

Žario i palio... Slavoljub Muslin imao je frizera u igračkim danima
Žario i palio... Slavoljub Muslin imao je frizera u igračkim danima

Danas okupljanje „orlova“

Slavoljub Muslin će danas u Staroj Pazovi okupiti igrače za prijateljske utakmice s Kiprom (25. maj u Užicu), Izraelom (31. maj u Novom Sadu) i Rusijom (5. jun u Monte Karlu).- Ovo smatram velikom obavezom, a tako treba svi da shvatimo moje imenovanje. Nadam se da su i igrači shvatili poziv kao čast i tako treba da se ponašamo. Srećan sam, znam da me čeka veliki rad i da dolazim u trenutku kada se reprezentacija nije plasirala na tri uzastopna velika takmičenja. Ne bih ni dolazio da nisam bio svestan trenutka i ubeđen sam da možemo da se plasiramo na Mundijal u Rusiji - rekao je Muslin juče na promociji u kampu „orlova“.Kult reprezentacijeSelektor i rukovodstvo saveza najavili su ranije da žele da vrate kult reprezentacije.- Rekao sam igračima da mora da se vrati kult reprezentacije. U klubu se igra jer je tamo obaveza i tamo je plata. U reprezentaciji se igra dobrovoljno, za grb, za zemlju. Mesta u reprezentaciji neće bitiza onoga ko to ne bude ispunjavao. Mi smo 56. mesto na rang-listi FIFA zaslužili po rezultatima, a ne po kvalitetu - zaključio je Slavoljub je Muslin.

„Orlovi“KRSTAJIĆ I FILIPOVIĆ MUSLINOVI POMOĆNICISlavoljub Muslin je istakao da će mu Sergej Gurenko biti asistent, a u stručnom štabu pomagaće mu i Mladen Krstajić, Zoran Filipović, trener golmana Radiša Ilić, kao i kondicioni trener Marko Stojanović.- Vrata su otvorena za sve Srbe, za sve igrače iz Srbije, za one rođene u Srbiji. Protiv sam stranaca. Za mene nema smisla da igraju stranci, da im se da pasoš da igraju za reprezentaciju - odgovorio je Muslin na pitanje da li su vrata reprezentacije otvorena za strance.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track